26/06/2020 26/06/2020 Tην πρώτη του επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος στην Περιοχή Αυστραλιανής Πρωτευούσης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Τον Σεβασμιώτατο θα υποδεχθεί η κοινότητα της Καμπέρας αλλά και της κοντινής στην πρωτεύουσα πόλης, Queanbeyan. BY YIOTA ELEFTHERIOU, ZOE THOMAIDOU – SBS GREEK Βασικά σημεία Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου την πρώτη του επίσημη επίσκεψη...
26 Ιουνίου, 2020 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2020 - 14:06

Έτοιμη η πρωτεύουσα για υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Διαδώστε:
Έτοιμη η πρωτεύουσα για υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Tην πρώτη του επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος στην Περιοχή Αυστραλιανής Πρωτευούσης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Τον Σεβασμιώτατο θα υποδεχθεί η κοινότητα της Καμπέρας αλλά και της κοντινής στην πρωτεύουσα πόλης, Queanbeyan.

Βασικά σημεία

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Περιοχή Αυστραλιανής Πρωτευούσης.
  • Μετά την επίσκεψή του στην πόλη Queanbeyan, όπου αναμένεται να παραστεί στα εγκαίνια φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας, θα μεταβεί στην Καμπέρα.
  • Η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της αυστραλιανής πρωτεύουσας θα μεταδοθεί ζωντανά και διαδικτυακά, και κατόπιν θα λάβει χώρα γεύμα στην Ελληνική Λέσχη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Το Σάββατο στις 4 το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος θα επισκεφθεί την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου της πόλης Queanbeyan.

Εκεί θα εγκαινιάσει και θα ευλογήσει τον νεοσύστατο φιλανθρωπικό θεσμό “Soup Kitchen” που αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε μέλη της τοπικής κοινότητας που έχουν ανάγκη.

Την Κυριακή, 5 Ιουλίου, θα παραβρεθεί για πρώτη φορά στην εκκλησία του  Αγίου Νικολάου Καμπέρας και θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία.

Ο περιορισμός των 100 ατόμων συνολικά εντός του ναού θα ισχύσει σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτό, η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί και ζωντανά μέσω της σελίδας της εκκλησίας στο Facebook.

Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα στην αίθουσα “’Ολυμπος” της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας μεταξύ 11.30π.μ. και 1.30 μ.μ.

Το γεύμα είναι ανοιχτό προς τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας, με εισιτήρια να προπωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της Λέσχης hellenicclub.com.au μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι και στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα τηρηθεί ανώτατο όριο 100 ατόμων λόγω των σχετικών περιορισμών κορωνοϊού.

Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε το podcast με ολόκληρη την ανταπόκριση από την Καμπέρα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων