23/12/2021 23/12/2021 Σε μία σύντομη ανάπαυλα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενόψει και των Αγίων ημερών των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος το πρωί της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου, υποδέχθηκε στο γραφείο του το διοικητικό προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με το οποίο αντάλλαξε ευχές και προσέφερε σε όλους δώρα. Ο Σεβασμιώτατος, παρόντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων...
23 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2021 - 11:29

Ευχές του Αρχιεπισκόπου προς το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής

Διαδώστε:
Ευχές του Αρχιεπισκόπου προς το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής

Σε μία σύντομη ανάπαυλα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενόψει και των Αγίων ημερών των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος το πρωί της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου, υποδέχθηκε στο γραφείο του το διοικητικό προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με το οποίο αντάλλαξε ευχές και προσέφερε σε όλους δώρα.

Ο Σεβασμιώτατος, παρόντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, μίλησε από καρδιάς στους ανθρώπους που εκδαπανώνται άοκνα και θυσιαστικά για την προαγωγή του έργου της τοπικής Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους και ευχαριστώντας τους θερμά για την αφοσίωση που επιδεικνύουν. «Ξέρω ότι όλοι σας είστε άνθρωποι που δεν έχετε ωράριο και ό,τι κάνετε, το κάνετε με πολλή αγάπη και με πολλή αφοσίωση», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ανατρέχοντας εν συντομία στην ιστορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, από το 1924 μέχρι σήμερα, παρατήρησε ότι έχει διαγράψει μια μεγάλη διαδρομή, η οποία με τη χάρη του Θεού δεν έχει μειώσει την ταχύτητά της. Μνημόνευσε δε τους προκατόχους του και όσους διαχρονικά εργάστηκαν για την πρόοδο της Αρχιεπισκοπής, καταθέτοντας πολύ κόπο, μόχθο και αγωνιστικότητα, ενώ επισήμανε ότι οι σημερινοί υπάλληλοι αποτελούν πολύτιμους κρίκους αυτής της μακράς αλυσίδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν να διαθέτει, όσο θα επιθυμούσε, χρόνο για καθημερινή και άμεση επικοινωνία με το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής. «Αυτό δεν συμβαίνει ούτε λόγω χαρακτήρα, ούτε λόγω πολιτικής, αλλά λόγω της μεγάλης πίεσης χρόνου», διαβεβαίωσε και ζήτησε την κατανόηση των συνεργατών του.

Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους Θεός να ευλογεί και να αγιάζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους, και το καινούργιο έτος να είναι γεμάτο χαρές «και πάνω απ’ όλα να μας φέρει πιο κοντά στον Χριστό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων