10/12/2022 10/12/2022 Με μια γιορτή αφιερωμένη στους παππούδες και τις γιαγιάδες της ελληνικής παροικίας αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» της Σχολικής Μονάδας Malvern East Μελβούρνης. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό της Σχολικής Μονάδας του «Aetolian College» στο προάστιο Malvern East...
10 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2022 - 13:41

Γιορτή αφιερωμένη στις γιαγιάδες και παππούδες από το Ελληνικό Κολλέγιο Aetolian Collage (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Γιορτή αφιερωμένη στις γιαγιάδες και παππούδες από το Ελληνικό Κολλέγιο Aetolian Collage (ΦΩΤΟ)

Με μια γιορτή αφιερωμένη στους παππούδες και τις γιαγιάδες της ελληνικής παροικίας αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» της Σχολικής Μονάδας Malvern East Μελβούρνης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό της Σχολικής Μονάδας του «Aetolian College» στο προάστιο Malvern East της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης καλωσόρισαν τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση αποχαιρετώντας την σχολική χρονιά του 2022.

Τη γιορτή άνοιξε με προσευχή ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας της Αγίας Αικατερίνης, π. Γεώργιος Αδαμάκης, και ακολούθησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Αυστραλίας από όλους τους μαθητές.

Με έναν θερμό χαιρετισμό ο Συντονιστής της Μονάδας Malvern East, κ. Κώστας Δημαράς, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους.  Ο κ. Δημαράς ευχαρίστησε τις οικογένειες των μαθητών που στηρίζουν την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, τονίζοντας ότι «έχουμε μια κληρονομιά που πρέπει να την αξιοποιήσουμε».  Ο κ. Δημαράς απευθύνθηκε και στους μαθητές λέγοντάς τους ότι είναι ήρωες που συνεχίζουν να μαθαίνουν την γλώσσα των προγόνων τους, αλλά και αληθινοί πρεσβευτές της Ελληνικής κουλτούρας στην Διασπορά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρουσιάσεις μαθητών της Τρίτης Λυκείου. Οι μαθητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το Ελληνικό σχολείο.  Επίσης, ευχαρίστησαν τόσο όλους τους καθηγητές όσο και τις οικογένειές τους, για τη στήριξη που τους πρόσφεραν τα δώδεκα χρόνια που φοίτησαν στο Ελληνικό σχολείο.

Ακολούθησε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στους παππούδες και στις γιαγιάδες των μαθητών.  Με την καθοδήγηση του διδακτικού προσωπικού, οι μαθητές είχαν προετοιμάσει ποιήματα, σκετς και τραγούδια αφιερωμένα στους δικούς τους λατρεμένους ήρωες, τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους, δείχνοντας την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν για αυτούς.

Το τελευταίο μέρος της γιορτής είχε χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα. Οι μαθητές παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ο Αϊ Βασίλης δίαιτα ακολουθεί», σκορπίζοντας το γέλιο σε όλους τους παρευρισκόμενους. Επίσης, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η γιορτή έληξε με τους μαθητές όλων των τάξεων να παρουσιάζουν διαφορετικούς χορούς από ολόκληρη την Ελλάδα.

Την Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Κολλεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» εκπροσώπησε η κ. Νατάσα Σπανού, η οποία, εντυπωσιασμένη από τη σχολική γιορτή, ευχαρίστησε τον κ. Δημαρά και όλο το διδακτικό προσωπικό για την άψογη οργάνωσή της.

Επίσης, απευθύνθηκε στις οικογένειες των μαθητών τονίζοντας ότι η Ελληνική γλώσσα χρειάζεται τη βοήθειά τους για να μπορέσει να διατηρηθεί και στις επόμενες γενιές.  Τα θερμότερα όμως συγχαρητήρια τα έδωσε στους μαθητές που παρουσίασαν ένα τόσο αξιόλογο πρόγραμμα σκορπώντας συγκίνηση και χαμόγελα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων