12/06/2019 12/06/2019 Στις 18 Ιουνίου φθάνει στην Αυστραλία ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και κλήρος και λαός ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν με κάθε επισημότητα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση που ανήρτησε στην σελίδα της στο Facebook η Αρχιεπισκοπή. “Με ευγνωμοσύνη προς τον Τριαδικό Θεό και αναστάσιμη χαρά ανακοινώνεται προς το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ότι...
12 Ιουνίου, 2019 - 10:13

Η Αυστραλία αναμένει τον Ποιμενάρχη της

Διαδώστε:
Η Αυστραλία αναμένει τον Ποιμενάρχη της

Στις 18 Ιουνίου φθάνει στην Αυστραλία ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος και κλήρος και λαός ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν με κάθε επισημότητα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση που ανήρτησε στην σελίδα της στο Facebook η Αρχιεπισκοπή.

“Με ευγνωμοσύνη προς τον Τριαδικό Θεό και αναστάσιμη χαρά ανακοινώνεται προς το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος και Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος κ.κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ την 18η μηνόα Ιουνίου και ώrα 6ην απογευματινή.

Οι Βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Κλήρος, οι Μοναστικές δελφότητες, ο ευσεβής λαός καθώς και εκπρόσωποι των κρατικών και πολιτικών αρχών θα υποδεχθούν τον νέο Αρχιεπίσκοπο στον αερολιμένα του Σύδνεϋ, όπου θα γίνει το πρώτον η επίσημη υποδοχή.

Η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατον 29^ν Ιουνίου, ώοα 11ι πρωινή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (242 Cleveland Street, Redfern, NSW, 2016).

Την Α.Θ. Παναγιότητα θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΤαλΛίνης και πάσης Εσθονίας κ.κ. Στέφανος, ενώ θα παρίστανται, εκτός των παρεπιδημούντων Αρχιερέων και των Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου. Το «παρών» θα δώσει η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.

Την Κυριακή, 30α Ιουνίου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα προεξάρξει της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας προσκαλείται να συμμετάσχει στο μεγάλο και ιστορικό αυτό γεγονός της τοπικής Εκκλησίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων