15/09/2021 15/09/2021 Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, παρουσία μεταξύ άλλων της Προξένου της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου. Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε η Ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου...
15 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2021 - 9:00

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Πέρθη

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Πέρθη

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, παρουσία μεταξύ άλλων της Προξένου της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε η Ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα και υπενθύμισε σε όλους ότι η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού είναι μία ημέρα αυστηρής νηστείας και θεωρείται σαν εκείνη της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να πάρουν από έναν κλώνο βασιλικού, σε ανάμνηση του φυτού που βρέθηκε στον τόπο όπου έγινε η Σταύρωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος θα ιερουργήσει στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την προσεχή Κυριακή, ημέρα που θα παρατεθεί το ετήσιο γεύμα της Ενορίας για την εορτή της Υψώσεως, στο «Alexander the Great Centre» στο προάστιο Inglewood.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων