11/02/2023 11/02/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην πόλη Κουινμπέγιαν κοντά στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Σημειώνεται ότι εντός του Ιερού Ναού βρίσκεται παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Χαράλαμπο, με ιερά λείψανα του Αγίου. Μετά...
11 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2023 - 13:21

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Κουινμπέγιαν, ιερουργούντος του Επισκόπου Χαριουπόλεως

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Κουινμπέγιαν, ιερουργούντος του Επισκόπου Χαριουπόλεως

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος μετέβη και ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην πόλη Κουινμπέγιαν κοντά στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Σημειώνεται ότι εντός του Ιερού Ναού βρίσκεται παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Χαράλαμπο, με ιερά λείψανα του Αγίου.

Μετά από την Ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων περίξ του Ιερού Ναού.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος κατά το κήρυγμά του μίλησε στο εκκλησίασμα για την ισχυρή πίστη του Αγίου Χαραλάμπους στον Χριστό, προτρέποντας όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου.

Στο τέλος, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μετέφερε στους πιστούς την αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ενώ ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, π. Ιάκωβο Συριώτη, για την αφωσιωμένη διακονία του στην ενορία του Queanbeyan.

Αντιφωνώντας, ο π. Ιάκωβος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο που τίμησε με την παρουσία του την ενορία και του ευχήθηκε να έχει την εξ ύψους δύναμη και ευλογία.

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων