08/03/2021 08/03/2021 Σήμερα καλούμαστε να αναλογιστούμε το χρέος μας για την οικοδόμηση ενός κόσμου δίχως διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα, “ενός κόσμου με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του πλησίον, όποιο κι αν είναι αυτό “, τονίζει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος,σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο Σεβασμιώτατος υπενθυμίζει ότι το...
08 Μαρτίου, 2021 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 8:28

“Παναγία: Η Γυναίκα που ένωσε τη Γη με τον Ουρανό”

Διαδώστε:
“Παναγία: Η Γυναίκα που ένωσε τη Γη με τον Ουρανό”

Σήμερα καλούμαστε να αναλογιστούμε το χρέος μας για την οικοδόμηση ενός κόσμου δίχως διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα, “ενός κόσμου με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του πλησίον, όποιο κι αν είναι αυτό “, τονίζει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος,σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθυμίζει ότι το ιερότερο και σεβαστότερο πρόσωπο για τον Χριστιανικό κόσμο είναι η Παναγία, “η γυναίκα που ένωσε τη γη με τον ουρανό”, επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίζουμε τον σπουδαίο και πολυδιάστατο ρόλο όλων των γυναικών, στην οικογένεια, στην κοινωνία μας, συνολικά στην ανθρωπότητα”.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου:

Για όλον τον Χριστιανικό κόσμο και ειδικώς για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς το ιερότερο και σεβαστότερο ανθρώπινο πρόσωπο είναι η Παναγία.
Σεβόμαστε, τιμούμε και καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία συνέβαλε στην πραγμάτωση της Θείας Ενανθρωπήσεως και, δια αυτής, άνοιξε τον δρόμο για τη Σωτηρία μας.

Υμνώντας και δοξάζοντας την Παναγία, τη γυναίκα που ένωσε τη γη με τον ουρανό, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίζουμε ταυτόχρονα τον σπουδαίο και πολυδιάστατο ρόλο όλων των γυναικών, στην οικογένεια, στην κοινωνία μας, συνολικά στην ανθρωπότητα.

Σήμερα, με αφορμή μια συμβατική ημερομηνία, που είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών, καλούμαστε να αναλογιστούμε το χρέος μας για την οικοδόμηση ενός κόσμου δίχως διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα, δίχως περιφρόνηση, δίχως καταπίεση, δίχως εκμετάλλευση σε βάρος της γυναίκας.

Ενός κόσμου με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο του πλησίον, όποιο κι αν είναι αυτό.

“Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ”, μάς υπενθυμίζει ο Απόστολος Παύλος, και μάς εμπνέει να αγωνιστούμε με αφοσίωση, κάθε μέρα και σε κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητάς μας, για τον σκοπό της εξάλειψης των διακρίσεων και των ανισοτήτων.
“Πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ…”!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων