17/08/2021 17/08/2021 Με κατάνυξη εορτάστηκε στη Μελβούρνη η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με αυστηρούς περιορισμούς, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων που ισχύουν στην πολιτεία της Βικτώριας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελάς στο προάστιο East Keilor,...
17 Αυγούστου, 2021 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 18:50

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά της Μελβούρνης

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά της Μελβούρνης

Με κατάνυξη εορτάστηκε στη Μελβούρνη η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με αυστηρούς περιορισμούς, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων που ισχύουν στην πολιτεία της Βικτώριας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο τον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελάς στο προάστιο East Keilor, όπου την παραμονή της εορτής, Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ – Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με τη συμμετοχή του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού και Ιερέων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος επίσης από Ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Ο π. Ευμένιος, απευθυνόμενος στους πιστούς που παρακολουθούσαν τα τελούμενα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετέφερε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου για τη μεγάλη εορτή του Δεκαπενταύγουστου και μετέπειτα απηύθυνε παράκληση σε όλους να υποστηρίξουν τον έρανο της Αρχιεπισκοπής για την άμβλυνση των καταστροφικών συνεπειών που προκάλεσαν την τελευταία περίοδο στην Ελλάδα οι πυρκαγιές.

Επίσης, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ – Κόουτ μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου.

 

Βίντεο από τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία:

 

Βίντεο από τον Εσπερινό:

 

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας / vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων