19/06/2020 20/06/2020 Την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη της προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκφράζει με ανακοίνωση της η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου αναφορικά με τις κατηγορίες που δέχεται ο Σεβασμιώτατος το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αγορά ακινήτου στο Σύδνεϋ υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Η Θεολογική Σχολή γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλοί ισχυρισμοί που...
19 Ιουνίου, 2020 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 1:58

Η Θεολογική Σχολή Απ. Ανδρέου στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο

Διαδώστε:
Η Θεολογική Σχολή Απ. Ανδρέου στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο

Την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη της προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εκφράζει με ανακοίνωση της η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου αναφορικά με τις κατηγορίες που δέχεται ο Σεβασμιώτατος το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αγορά ακινήτου στο Σύδνεϋ υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: “Η Θεολογική Σχολή γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλοί ισχυρισμοί που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αναληθείς και αβάσιμοι. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα παρακινούνται αποκλειστικά από ιδιοτελή συμφέροντα, τα οποία διαταράχθηκαν όταν η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε ομόφωνα τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο στον θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Σχετικά με όλη την φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης για την πρόσφατη αγορά ακινήτου στο Σύδνεϋ από το Consolidated Trust, η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου εκφράζει απερίφραστα την αμέριστη υποστήριξη της προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο σε αυτή την δύσκολη περίοδο, όπου πολλές ανεύθυνες αναφορές κυκλοφορούν με σκοπό να βλάψουν την καλή φήμη του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας ευρύτερα.

Η Θεολογική Σχολή γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλοί ισχυρισμοί που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αναληθείς και αβάσιμοι. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα παρακινούνται αποκλειστικά από ιδιοτελή συμφέροντα, τα οποία διαταράχθηκαν όταν η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε ομόφωνα τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο στον θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Η Θεολογική Σχολή ευχαριστεί και δοξάζει τον Θεό για το γεγονός ότι, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος κατάφερε να ανανεώσει την πνευματική ηγεσία της Εκκλησίας με την εκλογή τριών νέων βοηθών Επισκόπων, να θεραπεύσει παλαιά τραύματα διαίρεσης μέσα στην ελληνική κοινότητα, να πραγματοποιήσει την μετάβαση της Θεολογικής Σχολής σε μια νέα και συναρπαστική φάση, να διοργανώσει συνέδρια νεολαίας σε όλη την Αυστραλία, να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει ενός κέντρο νεότητος στο νησί Μπράϊμπι, να διευρύνει το πεδίο τoυ ποιμαντικού έργου σε όσους είναι λιγότερο τυχεροί μέσω περισσοτέρων προγραμμάτων των κέντρων πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής, να οργανώσει την δημιουργία κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, να ενισχύσει την παρουσία του μοναχισμού και να καταδείξει την αμέριστη αφοσίωση του προς την Αυστραλία μέσω της καθοδήγησης του στην συλλογή πόρων για εκείνους που υπέφεραν κατά την διάρκεια των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών τον Ιανουάριο του 2020 και την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19. Όλα αυτά είναι απλά για να αναφερθούν μερικές από τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του.”

 

Διαβάστε την ανακοίνωση στα Αγγλικά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας απαντά για την αγορά ακινήτου

Ανοικτή επιστολή στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Η Αυστραλία στηρίζει τον Αρχιεπ. Μακάριο

 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων