10/12/2019 10/12/2019 Τονωτικές του ελληνορθόδοξου στοιχείου οι σε ανώτατο επίπεδο επαφές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ντάργουιν, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο της πόλης, κ. Κωνσταντίνο Βατσκαλή, και με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Επικράτειας, κ. Μάικλ Γκάνερ. Το πρωί της Δευτέρας, 9 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος...
10 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:42

Με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Επικράτειας συναντήθηκε ο Αρχιεπ. Μακάριος

Διαδώστε:
Με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Επικράτειας συναντήθηκε ο Αρχιεπ. Μακάριος

Τονωτικές του ελληνορθόδοξου στοιχείου οι σε ανώτατο επίπεδο επαφές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ντάργουιν, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο της πόλης, κ. Κωνσταντίνο Βατσκαλή, και με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Επικράτειας, κ. Μάικλ Γκάνερ.

Το πρωί της Δευτέρας, 9 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε την επίσκεψη του κ. Βατσκαλή στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει, και συζήτησε εκτενώς μαζί του για τις ανάγκες του ελληνορθόδοξου ποιμνίου του Ντάργουιν και συνολικά της Βόρειας Αυστραλίας, και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή προς την κατεύθυνση της στήριξής του.

Ο Δήμαρχος περιέγραψε τη δυναμική παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην πόλη του Ντάργουιν, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη, ύστερα από πολλά χρόνια, επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στη Βόρεια Επικράτεια. Επιπλέον, ο κ. Βατσκαλής δήλωσε πεπεισμένος ότι εφεξής οι επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου θα είναι τακτικές, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «όσο πιο μακριά είσαι, τόσο πιο πολύ θεωρείς αναγκαία την επαφή με ανθρώπους σαν τον Αρχιεπίσκοπο. Μας κάνει να νοιώθουμε ότι είμαστε μέρος της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας. Είμαστε μέρος της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας και θέλουμε να δυναμώσουμε πιο πολύ τους δεσμούς μας».

Την ίδια ημέρα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος επισκέφθηκε τη Βουλή της Βόρειας Επικράτειας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρωθυπουργός κ. Γκάνερ και συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για ανάπτυξη στενής συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της Αρχιεπισκοπής να δημιουργήσει μία νέα ενορία στο Ντάργουιν, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των ελληνορθόδοξων πιστών. Εξάλλου, για τον σκοπό αυτό θα λειτουργήσει άμεσα, έως και την ανέγερση του καινούργιου ναού, το παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος που βρίσκεται στον χώρο της Καλυμνιακής Αδελφότητας. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός κ. Γκάνερ διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να ευοδωθεί ο ανωτέρω σχεδιασμός, ενώ επισήμανε ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον Ελληνισμό της περιοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων