12/02/2023 12/02/2023 Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Malvern East της Μελβούρνης, τελέστηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου έτους σπουδών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αυστραλίας – Παραρτήματος Μελβούρνης, από τον Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης. Στην Ακολουθία του Αγιασμού, στις 7 Φεβρουαρίου, τον Θεοφιλέστατο κ. Κυριακό πλαισίωναν οι πατέρες Γεώργιος Αδαμάκης, Νικόλαος...
12 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2023 - 13:29

Μελβούρνη: Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στο προάστιο Malvern East της Μελβούρνης, τελέστηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου έτους σπουδών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αυστραλίας – Παραρτήματος Μελβούρνης, από τον Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού, στις 7 Φεβρουαρίου, τον Θεοφιλέστατο κ. Κυριακό πλαισίωναν οι πατέρες Γεώργιος Αδαμάκης, Νικόλαος Γεωργίου και Κυπριανός Νερούππος.

Στο τέλος της Ακολουθίας, μιλώντας στους μαθητές της Σχολής, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε αρχικά τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και στη συνέχεια τόνισε τη μεγάλη αξία και τον ρόλο που έχει η βυζαντινή μουσική στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Ενθάρρυνε δε όλους να προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργειά τους στην ιερή αυτή τέχνη, για τη δόξα της Εκκλησίας του Χριστού, ενώ σημείωσε τη σημασία του να συνεχίσει αυτή να καλλιεργείται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από τις επόμενες γενιές.

Πηγή: vema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων