12/07/2022 12/07/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η πρωτοβουλία «Five Loaves», η οποία υλοποιείται στη Μελβούρνη, συνεχίζει να αναπτύσσεται προς υποστήριξη των συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Μια από τις τελευτές δράσεις που έγιναν σε αυτό το πλαίσιο αφορά στην παρασκευή και διανομή 500 σάντουιτς. Η δράση έλαβε χώρα στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου...
12 Ιουλίου, 2022 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 15:08

Μελβούρνη: Παρασκευή και διανομή 500 σάντουιτς σε ευπαθείς ομάδες

Διαδώστε:
Μελβούρνη: Παρασκευή και διανομή 500 σάντουιτς σε ευπαθείς ομάδες

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, η πρωτοβουλία «Five Loaves», η οποία υλοποιείται στη Μελβούρνη, συνεχίζει να αναπτύσσεται προς υποστήριξη των συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Μια από τις τελευτές δράσεις που έγιναν σε αυτό το πλαίσιο αφορά στην παρασκευή και διανομή 500 σάντουιτς.

Η δράση έλαβε χώρα στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο προάστιο South Yarra, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και πάνω από 35 εθελοντών.

Μετά την προσευχή, ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός μίλησε στους παριστάμενους για τη φιλανθρωπία και εξήγησε πώς αυτή συνιστά πρώτιστο καθήκον των Ορθόδοξων Χριστιανών. Επιπλέον, ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως σημείωσε ότι είμαστε μέρος ενός σώματος και ότι αν υποφέρει ένα μέρος του σώματος αυτού, υποφέρει ολόκληρο το σώμα. Αναφέρθηκε ακόμη στη δεινή κατάσταση των αστέγων και εκείνων που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην.

Ακόμη ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην πρωτοβουλία «Five Loaves».

Σημειώνεται ότι τα σάντουιτς που παρασκευάστηκαν και μοιράστηκαν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη σε όλη τη Μελβούρνη, αποτελούνταν από φρέσκα υλικά και προέρχονταν από τοπικούς προμηθευτές.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα στην κουζίνα της Ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης οι εθελοντές μαγείρεψαν σπιτικό φαγητό (πένες μπολονέζ κ.α.), το οποίο διένειμαν στους αστέγους των περιοχών South Yarra και St Kilda.

Τα επιπλέον γεύματα παραδόθηκαν στη δομή φιλοξενίας Launch Housing Southbank, με το προσωπικό της να εκφράζει θερμές ευχαριστίες, καθότι αντιμετώπιζε έλλειψη γευμάτων από δωρεές.

Πολλοί φιλανθρωπικοί οργανισμοί και οι άνθρωποι που τους στελεχώνουν, επλήγησαν σκληρά από την πανδημία. Ο αριθμός των εθελοντών δεν έχει ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα, εξ ου και είναι αυξημένη η ζήτηση για κοινωνική βοήθεια και υπηρεσίες όπως η επισιτιστική υποστήριξη.

Η πρωτοβουλία «Five Loaves» αναζητά εθελοντές που θα υποστηρίξουν το έργο της. Για να γίνει κανείς εθελοντής, συνδράμοντας στο μαγείρεμα ζεστών γευμάτων ή στην Παρασκευή σάντουιτς, μπορεί να εγγραφεί μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://forms.gle/YyRp7ZL4jrFLrdncA.

 

Πηγή: vema

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων