05/07/2022 05/07/2022 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή, 3 Ιουλίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Πέτρο Κηπουρό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους...
05 Ιουλίου, 2022 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 13:53

Μνημόσυνο στην Καμπέρα για τους Κύπριους αδελφούς

Διαδώστε:
Μνημόσυνο στην Καμπέρα για τους Κύπριους αδελφούς

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή, 3 Ιουλίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Πέτρο Κηπουρό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους Κύπριους αδελφούς μας, θύματα της εισβολής του 1974, και μίλησε για τη σημασία της διατήρησης της μνήμης τους ζωντανής. Επιπλέον, προέτρεψε τους πιστούς να ανάβουν ένα κερί για την Κύπρο κάθε φορά που εκκλησιάζονται, προσευχόμενοι για ένα καλύτερο μέλλον για τη μεγαλόνησο.

Παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, κ. Γεώργιος Παπακώστας, η Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, ο Πρόεδρος της Ενορίας και Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννης Λουκαδέλλης και η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρας κ. Γεωργία Αλεξάνδρου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος, μαζί με την Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία, μετέβη στο Αυστραλιανό Μνημείο Πολέμου και κατέθεσε στεφάνι για τους Κύπριους αδελφούς μας εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που Ορθόδοξος Επίσκοπος κατέθεσε στεφάνι στο Αυστραλιανό Μνημείο Πολέμου για τους εκλιπόντες Κύπριους αδελφούς μας.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων