28/06/2022 28/06/2022 Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Τασμανία και τέλεσε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Χόμπαρτ τους αγαπητούς μας αδελφούς, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Παρούσα στην τελετή ήταν Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής...
28 Ιουνίου, 2022 - 9:36

Μνημόσυνο στην Τασμανία για τα θύματα της εισβολής στην Κύπρο το 1974

Διαδώστε:
Μνημόσυνο στην Τασμανία για τα θύματα της εισβολής στην Κύπρο το 1974

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Τασμανία και τέλεσε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Χόμπαρτ τους αγαπητούς μας αδελφούς, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Παρούσα στην τελετή ήταν Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη.

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως καλωσόρισε την κ. Μαυρομμάτη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου και μίλησε για τη σημασία του οι νεότερες γενιές να προβληματίζονται για τα τραγικά γεγονότα του 1974, καθώς και να προσεύχονται για τα θύματα.

Επιπλέον, ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι, αν και δεν υπάρχουν πολλοί Κύπριοι στην Τασμανία, «πρέπει να κρατήσουμε την Κύπρο κοντά στην καρδιά μας, γιατί είμαστε όλοι Έλληνες και μας ενώνει η κοινή χριστιανική μας πίστη».

Ακολούθως, παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα της ενορίας, τιμήν του Επισκόπου Χαριουπόλεως και της Ύπατης Αρμοστή της Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων