29/09/2019 29/09/2019 Μέσα στο πλαίσιο της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στη Φινλανδία ως μέλος Πατριαρχικής Εξαρχίας για ζητήματα σχετικά με την εκεί Αυτόνομη Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Εσθονία, προκειμένου να παραδώσει την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής στο νέο Κοσμήτορα κ. Ταράσιο Τόλτ και να κανονίσει άλλα πρακτικά ζητήματα. Κατά την επίσκεψή του στην Εσθονία...
29 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2019 - 11:34

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην Εσθονία

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην Εσθονία

Μέσα στο πλαίσιο της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στη Φινλανδία ως μέλος Πατριαρχικής Εξαρχίας για ζητήματα σχετικά με την εκεί Αυτόνομη Εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Εσθονία, προκειμένου να παραδώσει την Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής στο νέο Κοσμήτορα κ. Ταράσιο Τόλτ και να κανονίσει άλλα πρακτικά ζητήματα.

Κατά την επίσκεψή του στην Εσθονία είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο, ο οποίος προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο να παραστεί σε πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Εσθονίας, ενώ το Σάββατο χοροστάτησε στον εσπερινό στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου διακονούσε κατά το διάστημα της εν Εσθονία παραμονής του.
Στο τέλος του εσπερινού ο προϊστάμενος του Ναού, π. Αλέξανδρος Σαράπικ, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για την προσφορά του και την καλή συνεργασία που είχαν. Εις ένδειξιν μάλιστα, ευγνωμοσύνης, τιμής και σεβασμού, του δώρισε μία ιστορική εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του 17ου αιώνα, από το σκευοφυλάκιο της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος γεμάτος συγκίνηση ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Στέφανο, τους ιερείς και τον πιστό λαό για την αγάπη του και τόνισε ότι «η Εσθονία αποτελεί την απαρχή της αρχιερατικής μου πορείας. Ποτέ δεν μπορώ να σας ξεχάσω».
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Ναού, κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου του Εκκλησιών της Εσθονίας επέδωσε Τιμητικό Δίπλωμα εκ μέρους του Προέδρου Αρχιεπισκόπου Ανδρέα Põder, δια του οποίου εκφράζεται η ευγνωμοσύνη και η ευχαριστία των Εκκλησιών της Εσθονίας προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο για την προσφορά του στα Θεολογικά Γράμματα και στην ενότητα των Εκκλησιών.

Την Κυριακή θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Συμεών και Άννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων