02/01/2023 02/01/2023 Η εορτή της Περιτομής του Χριστού και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου εορτάστηκε χθες στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη. Το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, βοηθούμενου από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Ελευθέριο Γεροβασίλη,...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 21:06

Ο Επίσκοπος Κυανέων για την παράδοση της βασιλόπιτας – Πρωτοχρονιά στην Πέρθη

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Κυανέων για την παράδοση της βασιλόπιτας – Πρωτοχρονιά στην Πέρθη

Η εορτή της Περιτομής του Χριστού και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου εορτάστηκε χθες στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πέρθη.

Το πρωί τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, βοηθούμενου από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Ελευθέριο Γεροβασίλη, και από άλλους κληρικούς.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, και ο ομογενής Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλειο Ζεμπίλας, αμφότεροι με τις οικογένειές τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, ενώ ακολούθησε η ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας. Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μίλησε στους παριστάμενους για την παράδοση της Βασιλόπιτας και για τον τρόπο που κόβονται και αφιερώνονται τα κομμάτια της, ενώ μετέφερε σε όλους την αγάπη, τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του κ. Ryan Pinto, ο οποίος, μάλιστα, σε λίγες ημέρες πρόκειται να νυμφευθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων