15/01/2020 15/01/2020 Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες και τα απαγορευτικά των τελευταίων ημερών, που αποθάρρυναν τις επισκέψεις στα πύρινα μέτωπα, o νεαρός ιερέας Μιχαήλ Ψαρομάτης αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να μεταβεί στο νησί των Καγκουρό (Kangaroo Island) το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται για εβδομάδες. «Πριν μερικά χρόνια σε μια αναζήτηση που είχαμε κάνει μας είχαν ενημερώσει ότι δεν...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2020 - 8:50

O ιερέας που ταξιδεύει στα πύρινα μέτωπα

Διαδώστε:
O ιερέας που ταξιδεύει στα πύρινα μέτωπα

Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες και τα απαγορευτικά των τελευταίων ημερών, που αποθάρρυναν τις επισκέψεις στα πύρινα μέτωπα, o νεαρός ιερέας Μιχαήλ Ψαρομάτης αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να μεταβεί στο νησί των Καγκουρό (Kangaroo Island) το οποίο εξακολουθεί να φλέγεται για εβδομάδες.

«Πριν μερικά χρόνια σε μια αναζήτηση που είχαμε κάνει μας είχαν ενημερώσει ότι δεν υπάρχει καμία οικογένεια ομογενών στο νησί. Παρ’ όλα αυτά στο άκουσμα ότι το νησί και οι κάτοικοί του υποφέρουν, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι γι’ αυτό και αποφασίσαμε αρχικά να βοηθήσουμε στέλνοντας νερό και ρουχισμό. Όμως μέσα μου ήξερα ότι το να μεταβώ εκεί και να βοηθήσω ήταν αυτό που όφειλα να κάνω» εξηγεί στον «Νέο Κόσμο» ο πάτερ Μιχαήλ ο οποίος μαζί με την πρεσβυτέρα του αποφάσισε παρά τα απαγορευτικά να μεταβούν στο νησί την περασμένη Παρασκευή.

Εκεί, ο π. Μιχαήλ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον ομογενή διευθύνοντα σύμβουλο του Δήμου του νησιού Γρηγόρη Γεωργόπουλο και τον βουλευτή Leon Bignell, οι οποίοι τον κατηύθυναν σε καταφύγια και ανακουφιστικά κέντρα ώστε να προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια στους πληγέντες.

«Είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής, να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με κατοίκους της περιοχής, πυροσβέστες και εθελοντές που παρά τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι, παραμένουν αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι που δεν θρηνήσαμε άλλα θύματα» συνεχίζει ο 35χρονος ιερέας. Τελικά, ο ίδιος ανακάλυψε και ήρθε σε επαφή μεταξύ άλλων και με πέντε οικογένειες ομογενών, που έως τότε αγνοούσαν οι πάντες ότι ζουν στο νησί.

Μάλιστα, και για πρώτη φορά στα χρονικά του νησιού, ο π.Μιχαήλ αποφάσισε να τελέσει τον εορτασμό των Θεοφανίων στα νερά του νησιού με τον νεαρό Δημοσθένη Μπέλιο, τον μοναδικό δύτη, που βούτηξε για τον σταυρό.

«Προσευχηθήκαμε, πάνω από όλα, για να σταματήσουν οι πυρκαγιές, να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο σε εκείνους που παλεύουν ακόμα και σε εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές» λέει συγκινημένος ο π. Μιχαήλ.

Αφού ευλόγησε τις κατοικίες ορθόδοξων Χριστιανών, Ελλήνων και μη, πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Αδελαΐδα με την υπόσχεση να συνεχίσει να συνεισφέρει με εράνους και μέσω της Αρχιεπισκοπής στην περιφέρεια που ήρθε αντιμέτωπη με μια τόσο μεγάλη τραγωδία.

«Η αγάπη που μας έδειξαν οι άνθρωποι αυτοί, η χαρά και η ευγνωμοσύνη για το αυτονόητο, για το ένα χέρι βοηθείας, μια ευχή, μια ευλογία μέσα στο σπίτι τους και ένα μπουκάλι νερό, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μου» καταλήγει ο π. Μιχαήλ.

Πηγή: neoskosmos.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων