24/02/2021 24/02/2021 Την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, σε μια συναυλία που διοργανώνεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση ολόκληρου του έργου “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” στην Αυστραλία. Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” θα παρουσιαστεί από μια ορχήστρα τριάντα καλλιτεχνών, υπό τη διεύθυνση και μουσική επιμέλεια του George Ellis, μαζί με...
24 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2021 - 11:30

O “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ

Διαδώστε:
O “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ

Την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, σε μια συναυλία που διοργανώνεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση ολόκληρου του έργου “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” στην Αυστραλία.

Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” θα παρουσιαστεί από μια ορχήστρα τριάντα καλλιτεχνών, υπό τη διεύθυνση και μουσική επιμέλεια του George Ellis, μαζί με τους Maria Yiakoulis, Tania Nassibian, George Karantonis και Leon Vitogiannis.

Το ραντεβού δίνεται στο Sydney Town Hall (483 George St, Sydney), στις 7 μ.μ., ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις στο hymntoliberty.eventbrite.com.au. Εισιτήρια: $20.00 + booking fee.

Ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον περίφημο “Ύμνο εις την Ελευθερίαν” το 1823, όταν η Ελληνική Επανάσταση βρισκόταν σε κρίσιμο στάδιο. Στις 158 στροφές του, το ποίημα αναφέρεται σε γεγονότα του πολέμου μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” μελοποιήθηκε από τον Νικόλαο Μάντζαρο και το 1865 οι δύο πρώτες στροφές του αποτέλεσαν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων