20/11/2019 20/11/2019 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, εορτάστηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου η συμπλήρωση των 55 χρόνων από την ίδρυση της Ενορίας-Κοινότητας των Αγίων Πάντων, στο Μπέλμορ του Σύδνεϋ. Το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, τελέστηκε υπό του Αρχιεπισκόπου Θεία Λειτουργία, κατά την οποία διαβάστηκαν παρακλητικές ευχές για την εκδήλωση βροχών, προκειμένου να...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 9:17

“Δεν έχουμε μεγαλύτερο όπλο από το όνομα του Χριστού”

Διαδώστε:
“Δεν έχουμε μεγαλύτερο όπλο από το όνομα του Χριστού”

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, εορτάστηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου η συμπλήρωση των 55 χρόνων από την ίδρυση της Ενορίας-Κοινότητας των Αγίων Πάντων, στο Μπέλμορ του Σύδνεϋ.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, τελέστηκε υπό του Αρχιεπισκόπου Θεία Λειτουργία, κατά την οποία διαβάστηκαν παρακλητικές ευχές για την εκδήλωση βροχών, προκειμένου να κατασβεστούν οι πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία.

Άλλωστε, και στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε στις καταστροφικές φλόγες, οι οποίες απείλησαν και τα μοναστήρια της Παναγίας Παντάνασσας και του Τιμίου Σταυρού, τα οποία εκκενώθηκαν προληπτικά.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος παρακάλεσε το ποίμνιο να συνεχίσει τις προσευχές του, κατά την παρότρυνση και της σχετικής εγκυκλίου που ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης κ. Ευάγριος.

Όπως υπογράμμισε, «εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουμε μεγαλύτερο όπλο, παρά μονάχα την επίκληση του ονόματος του Ιησού Χριστού».

Ακόμη, εντός του ναού, εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε η παιδική χορωδία της ενορίας.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε εορταστικό γεύμα στο Lemnos Club, κατά τη διάρκεια του οποίου προβλήθηκε επετειακό βίντεο, που είχε επιμεληθεί ο Αρχιμανδρίτης κ. Απόστολος Τριφύλλης, ενώ παρουσιάστηκαν ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα της Κοινότητας. Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο καλωσόρισε θερμά, παρουσία και της πολιτειακής βουλευτού Courtney Houssos, ο Πρόεδρος της Ενορίας-Κοινότητας των Αγίων Πάντων.

Ανατρέχοντας στις δυσκολίες της μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αυστραλία, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την πρόοδο της Ενορίας-Κοινότητας των Αγίων Πάντων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Όλοι ξέρουμε ότι ήρθατε εδώ με πολλές δυσκολίες και φτιάξατε τις οικογένειές σας. Έχετε τα παιδιά σας που τα καμαρώνετε όταν προοδεύουν. Έτσι λοιπόν κι εγώ, σαν πατέρας σας, χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω να προοδεύετε. Κι έχω πολύ μεγάλη χαρά για αυτή την Ενορία-Κοινότητα των Αγίων Πάντων, η οποία πραγματικά έχει προκόψει και προοδεύσει υποδειγματικά».

Συγχρόνως, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος υπογράμμισε τη σημασία της υπάρξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της καταλυτικής συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της Ορθόδοξης Κοινότητας στην Αυστραλία, τονίζοντας: «Εάν δεν υπήρχε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που οργάνωσε τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ στην Αυστραλία, που έκανε στην αρχή Μητρόπολη και έστειλε Ποιμενάρχες, που ενέκρινε κληρικούς, που ευλόγησε την παρουσία των ανθρώπων μας εδώ, σήμερα θα ήμασταν σαν πρόβατα μη έχοντα ποιμένα».

Επιπλέον, εξήρε τις εργώδεις προσπάθειες όλων όσων υπήρξαν πρωτεργάτες της Ενορίας-Κοινότητας, αλλά και όσων σήμερα απαρτίζουν το σώμα της και αποτελούν το μέλλον της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δοξάζουμε τον Θεό και για αυτή την Κοινότητα, των Αγίων Πάντων, και μνημονεύουμε με πολύ ευγνωμοσύνη όσους κουράστηκαν, προσέφεραν, δαπάνησαν τον χρόνο τους και τη δύναμή τους, έδωσαν μέρος της ζωής τους, αλλά και όλους αυτούς που έδωσαν μέρος από τα προσωπικά τους χρήματα για να φτιαχτεί αυτό το μεγάλο έργο που σήμερα όλοι καμαρώνουμε».

Καταληκτικά, μνημόνευσε με συγκίνηση τους προκατόχους του, μακαριστούς Αρχιεπισκόπους Ιεζεκιήλ και Στυλιανό, καθώς επίσης τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και του συνεργάτες του κληρικούς, που πρωτοστάτησαν στη ανάπτυξη της ενορίας.

Δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να ευλογήσει όλους τους παρόντες στο γεύμα, οι οποίοι συνεχίζουν το σημαντικό αυτό έργο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων