25/06/2020 25/06/2020 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προχώρησε στην δωρεά 325 χιλιάδων δολαρίων Αυστραλίας στο Ταμείο για τις φυσικές καταστροφές του παρόντος και του μέλλοντος με την ονομασία “Bega Valley Community Disaster Relief Fund” που θα χρησιμοποιηθούν για “την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου”. Νωρίτερα φέτος οι πιστοί από την Αυστραλία ενώθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις και...
25 Ιουνίου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 10:42

Οικονομική στήριξη από τους Ελληνορθόδοξους για τις φωτιές

Διαδώστε:
Οικονομική στήριξη από τους Ελληνορθόδοξους για τις φωτιές

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προχώρησε στην δωρεά 325 χιλιάδων δολαρίων Αυστραλίας στο Ταμείο για τις φυσικές καταστροφές του παρόντος και του μέλλοντος με την ονομασία “Bega Valley Community Disaster Relief Fund” που θα χρησιμοποιηθούν για “την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου”. Νωρίτερα φέτος οι πιστοί από την Αυστραλία ενώθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις και να τις μετατρέψουν σε πράξεις. 

Ο υπεύθυνος του Ταμείου ανέφερε: “Είμαστε ευγνώμονες στους Ελληνορθόδοξους πιστούς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας για την έμπρακτη δωρεά τους. Οι φωτιές επηρέασαν περισσότερο από το 60% της Κοιλάδας Bega, και κατέστρεψαν 466 σπίτια ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά περισσότερα. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο που επέλεξε να υποστηρίξει την Κοιλάδα και διαβεβαιώνουμε τους ελληνορθόδοξους ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.”

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: “Είμαστε περήφανοι για την γενναιοδωρία και την κατανόηση από τους πιστούς, που άμεσα απάντησαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας για δωρεές σαν μια έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης με τους ανθρώπους και το έθνος που υπέφεραν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι το Ταμείο είναι για όλα τα θέματα τον τελευταίο καιρό ασχολείται κυρίως με τις φωτιές σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Θα επιδιώξει επίσης την αντιμετώπιση καθημερινών θεμάτων υγείας και ευεξίας για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών όπως, αλλά χωρίς να περιορίζεται σε αυτά, καύσιμα, καυσόξυλα, οικιακές συσκευές, ρούχα και άλλα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων