21/10/2019 21/10/2019 Σχεδόν ομόφωνα τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Clayton ψήφισαν υπέρ της υπαγωγής της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή. Στην έκτακτη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν 106 από τα 126 μέλη της Κοινότητας-και μετά από τοποθετήσεις διαφόρων- τα 104 μέλη είπαν «ναι» αποδεχόμενα την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου. «Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει προ...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 13:49

Ομόφωνο “ναι” της κοινότητας του Clayton στην Αρχιεπ. Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ομόφωνο “ναι” της κοινότητας του Clayton στην Αρχιεπ. Αυστραλίας

Σχεδόν ομόφωνα τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Clayton ψήφισαν υπέρ της υπαγωγής της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν 106 από τα 126 μέλη της Κοινότητας-και μετά από τοποθετήσεις διαφόρων- τα 104 μέλη είπαν «ναι» αποδεχόμενα την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου.

«Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού» είπε στο «Νέο Κόσμο» ο πρόεδρος της Κοινότητας Αθανάσιος Μάνταλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η απόφαση σημαίνει ότι:

*Η Κοινότητα γράφει τον τίτλο της εκκλησίας της (και μόνο) στην Αρχιεπισκοπή και αποκτά την κανονικότητά της με έγκυρα μυστήρια κλπ.

*Η Κοινότητα θα έχει τον πλήρη έλεγχο της υπόλοιπης περιουσίας, δραστηριότητες κλπ. Ακόμα και τα οικονομικά της ίδια της εκκλησίας. «Θα έχει το παγκάρι και θα πληρώνει τον ιερέα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε φέτος στην γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα να έχουμε μαζί μας και τον Αρχιεπίσκοπό μας Μακάριο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος είχε στείλει προς τα μέλη της Κοινότητας την ακόλουθη επιστολή:

Πηγή: neoskosmos.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων