14/07/2021 14/07/2021 Περίπου 70 παιδιά πλημμύρισαν με τις φωνές και τα ζεστά τους χαμόγελα την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πέρθη, την Τρίτη, 13 Ιουλίου. Ο ιερός ναός άνοιξε τις θύρες του για να υποδεχθεί τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα με σκοπό τη στήριξη των φτωχών και των αστέγων της πρωτεύουσας της...
14 Ιουλίου, 2021 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 9:13

Παιδιά ενορίας της Πέρθης σε δράση για τους άστεγους της πόλης

Διαδώστε:
Παιδιά ενορίας της Πέρθης σε δράση για τους άστεγους της πόλης

Περίπου 70 παιδιά πλημμύρισαν με τις φωνές και τα ζεστά τους χαμόγελα την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Πέρθη, την Τρίτη, 13 Ιουλίου. Ο ιερός ναός άνοιξε τις θύρες του για να υποδεχθεί τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν σε μια δραστηριότητα με σκοπό τη στήριξη των φτωχών και των αστέγων της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας.

Η δραστηριότητα διοργανώθηκε με την ευλογία και την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση Θείας Λειτουργίας για τα παιδιά και ακολούθησε το πρωινό τσάι στην αίθουσα της εκκλησίας. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν μια ομιλία από μία εθελόντρια της Ομάδας Υποστήριξης Αστέγων της Πέρθης, η οποία μίλησε για το γεγονός ότι υπάρχουν πάνω από 200 άτομα που υποστηρίζονται καθημερινά από τη δομή της Ομάδας Υποστήριξης στην πόλη της Πέρθης, ενώ σε όλη τη Δυτική Αυστραλία υπάρχουν περισσότεροι από 9.000 άστεγοι, με 1.000 εξ αυτών κάθε βράδυ να κοιμούνται στο δρόμο.

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τις περιπτώσεις εκείνες που ο Χριστός έδειξε την αγάπη και τη φροντίδα Του σε όσους είχαν ανάγκη. Μετέφερε, επίσης, την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ενώ εξέφρασε έκλεισε την ομιλία του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς όλα τα παιδιά που αφιέρωσαν χρόνο από τις σχολικές τους διακοπές προκειμένου να συναντηθούν στην εκκλησία για να βοηθήσουν τους εμπερίστατους συνανθρώπους τους.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις, θέτοντας ερωτήματα και εκφράζοντας τις σκέψεις τους αναφορικά με την ανάγκη να δείξουν αγάπη προς τους άλλους.

Μετά το πέρας των συζητήσεων, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να ταξινομήσουν τις δωρεές, αξίας περίπου 6.000 δολαρίων, που υπήρχαν στην εκκλησία, φτιάχνοντας πακέτα βοήθειας και γράφοντας μηνύματα αγάπης και ελπίδας για τους αστέγους.

Συνολικά, έφτιαξαν πάνω από 300 πακέτα βοήθειας με διάφορα αγαθά, τα οποία παραδόθηκαν στην Ομάδα Υποστήριξης Αστέγων της Πέρθης, η οποία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και διευθύνει μεγάλες δομές για αστέγους στην πόλη.

Στη συνέχεια, τα παιδιά απόλαυσαν ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, το οποίο προσέφεραν οι κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου της Αγίας Ταβιθάς.

Επιστρέφοντας στην εκκλησία, τα παιδιά συζήτησαν για την αγάπη και την ενσυναίσθηση, ενώ η ημέρα ολοκληρώθηκε με μία προσευχή από τον Θεοφιλέστατο κ. Ελπίδιο, ο οποίος ευχαρίστησε ξανά τα παιδιά, όσο και τους γονείς, τους παππούδες, τους φροντιστές και τους εθελοντές, συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της ολοήμερης δραστηριότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων