02/08/2022 02/08/2022 Στιγμές ψυχικού μεγαλείου έζησαν στην Αδελαΐδα το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Ιουλίου 2022, όσοι παρακολούθησαν τις δυο μουσικοθεατρικές παραστάσεις που παρουσίασε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, πολυάριθμο κλιμάκιο της Ελληνορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Νέας Νοτίου Ουαλίας στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ης επετείου της Επαναστάσεως του 1821 που διοργανώνονται υπό την αιγίδα...
02 Αυγούστου, 2022 - 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 17:33

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις από τη Χριστιανική Ένωση Νέας Νοτίου Ουαλίας

Διαδώστε:
Μουσικοθεατρικές παραστάσεις από τη Χριστιανική Ένωση Νέας Νοτίου Ουαλίας

Στιγμές ψυχικού μεγαλείου έζησαν στην Αδελαΐδα το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Ιουλίου 2022, όσοι παρακολούθησαν τις δυο μουσικοθεατρικές παραστάσεις που παρουσίασε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, πολυάριθμο κλιμάκιο της Ελληνορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Νέας Νοτίου Ουαλίας στο πλαίσιο των εορτασμών της 200ης επετείου της Επαναστάσεως του 1821 που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Το Σάββατο, στην αίθουσα αθλητισμού και τεχνών του Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος» της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Thebarton, οι νέοι και νέες της Χριστιανικής Ενώσεως παρουσίασαν την παράσταση με θέμα «Το πνεύμα της Επαναστάσεως (1453 – 1821)», μέσω της οποίας μετέδωσαν στο κοινό το επαναστατικό πνεύμα που διακατείχε τους σκλαβωμένους Ρωμηούς σ’ όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας.

Την Κυριακή, στην αίθουσα της Ενορίας-Κοινότητος Προφήτου Ηλιού Norwood, παρουσίασαν την παράσταση με θέμα «Ο αγώνας για την Ελευθερία (1821 – 1828)», μέσα από την οποία το κοινό μεταφέρθηκε νοερώς στα χρόνια του αγώνα «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία».

Οι νέοι και οι νέες της Ελληνορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Νέας Νοτίου Ουαλίας, που επισκέφθηκαν την Αδελαΐδα, μετέφεραν στην εκεί ομογένεια – με τους χορούς, τα τραγούδια, τις αφηγήσεις, και τα θεατρικά δρώμενα – το ηρωικό πνεύμα και το μεγαλείο της ψυχής της Ρωμηοσύνης.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στα πρόσωπα και τις καρδιές του πλήθους των «τυχερών» παρευρισκομένων, τόσο από την εκπληκτική απόδοση των συντελεστών των παραστάσεων, όσο και από το γεγονός ότι πρόκειται για αυστραλογεννημένα παιδιά, τρίτης και τέταρτης γενιάς σε πολλές περιπτώσεις, τα οποία, παρά ταύτα, διατηρούν μέσα τους άσβεστη τη φλόγα της Ρωμηοσύνης.

Στο τέλος των παραστάσεων απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως Νέας Νοτίου Ουαλίας, Δρ. Ιωάννης Ψαρομμάτης, ο οποίος ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, και τόνισε την ανάγκη του σημερινού ανθρώπου να ακολουθήσει το παράδειγμα των αγωνιστών της πίστεως και της ελευθερίας.

Τις δυο εκδηλώσεις έκλεισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Σιλουανός, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε συγκινημένος τα στελέχη της Χριστιανικής Ενώσεως για την πνευματική πανδαισία που χάρισαν σε όλους και αναφέρθηκε στην ελπίδα και βεβαιότητα που χαρίζουν τα νέα αυτά παιδιά ότι «η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλον».

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων