21/09/2021 22/09/2021 Την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021, η Ελληνική Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας και η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης διοργάνωσαν στην Πέρθη το ετήσιο γεύμα τους για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Συνολικά, από το γεύμα συγκεντρώθηκαν πάνω από 15.000 δολάρια, ποσό το οποίο θα διατεθεί για σημαντικά έργα συντήρησης στην εκκλησία των Αγίων...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 2:28

Πέρθη: Ο Ελληνισμός συντηρεί τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Πέρθη: Ο Ελληνισμός συντηρεί τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021, η Ελληνική Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας και η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης διοργάνωσαν στην Πέρθη το ετήσιο γεύμα τους για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Συνολικά, από το γεύμα συγκεντρώθηκαν πάνω από 15.000 δολάρια, ποσό το οποίο θα διατεθεί για σημαντικά έργα συντήρησης στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ενώ στο τέλος αυτής οι πιστοί είχαν ξανά την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό.

 

 

Ο Θεοφιλέστατος, απευθύνοντας σύντομη ομιλία με επίκεντρο την εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι η εορτή της Υψώσεως επιτρέπει στους πιστούς να εστιάσουν την προσοχή τους στη θυσία του Χριστού, σε μια περίοδο εκτός της Τεσσαρακοστής.

 

 

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Κυανέων αναφέρθηκε στα θαύματα του Τιμίου Σταυρού, δίνοντας έμφαση στο πώς από όργανο θανάτου ο Σταυρός έγινε σύμβολο και αιτία της σωτηρίας μας.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε το μεσημεριανό γεύμα που παρέθεσε η Ενορία για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου, στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στο Inglewood.

Στο γεύμα παρακάθησαν πάνω από 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Προξένου της Ελλάδας στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου, καθώς και πολλών εκπροσώπων από διάφορες τοπικές οργανώσεις της ελληνικής κοινότητας.

 

 

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Ελευθέριος Γεροβασίλης, καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Ελπίδιο στο γεύμα και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων. Επιπλέον, ζήτησε από τον Επίσκοπο Κυανέων να μεταφέρει στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο τα θερμά συγχαρητήρια της Ενορίας για τις πρόσφατες εκλογές των τεσσάρων αυστραλογεννημένων Βοηθών Επισκόπων για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε επίσης το θερμό καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες του νέου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, Paul Afkos. Τέλος, ο π. Ελευθέριος εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμησή τους προς τους πολλούς γενναιόδωρους δωρητές και εθελοντές που βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα ανέλαβαν τα παιδιά του χορευτικού συγκροτήματος της Ποντιακής Αδελφότητας «Άγιος Γεώργιος», πολλά από τα οποία φοιτούν στο Κολλέγιο του Αγίου Ανδρέου, του μοναδικού ελληνορθόδοξου ημερήσιου σχολείου στη Δυτική Αυστραλία, το οποίο ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα ΔΑ.

Στο τέλος της χορευτικής παρουσίασης, τα παιδιά έλαβαν την ευλογία του Θεοφιλεστάτου κ. Ελπιδίου, ενώ ο π. Ελευθέριος, ως έκφραση ευχαριστίας εκ μέρους της Ενορίας, προσέφερε στο χορευτικό συγκρότημα μια δωρεά για την αγορά των νέων φορεσιών των μελών του.

Κατά γενική ομολογία, το ετήσιο γεύμα της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είχε μεγάλη επιτυχία, με όλους τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν νόστιμο φαγητό, χορό και φυσικά το ευχάριστο και συντροφικό μεταξύ τους κλίμα.

 

Δείτε το φωτογραφικό υλικό (περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ):

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων