30/03/2023 30/03/2023 Το Ελληνορθόδοξο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Ανδρέα στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας διοργάνωσε ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου. Ο Θεοφιλέστατος άνοιξε την εκδήλωση με ειδική προσευχή και εξήγησε στα παιδιά τη...
30 Μαρτίου, 2023 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 23:46

Πέρθη: Το σχολείο του Αγίου Ανδρέα τίμησε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Διαδώστε:
Πέρθη: Το σχολείο του Αγίου Ανδρέα τίμησε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Ελληνορθόδοξο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Ανδρέα στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας διοργάνωσε ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Ο Θεοφιλέστατος άνοιξε την εκδήλωση με ειδική προσευχή και εξήγησε στα παιδιά τη σημασία του διπλού εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Τόνισε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι κληρικοί (Πατριάρχες, Επίσκοποι, Ιερείς, Διάκονοι και Μοναχοί) στον αγώνα του ελληνικού λαού για την Ελευθερία, στοιχιζόμενοι με πολλούς άλλους άνδρες και γυναίκες, γεγονός το οποίο υπενθυμίζεται από το σύνθημα «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», που καταδεικνύει την άρρηκτη σχέση της ελληνικής μας κληρονομιάς και της ορθόδοξης πίστης μας.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλο το προσωπικό, τους καθηγητές και του μαθητές του σχολείου, την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Οι μαθητές τίμησαν τα δύο σημαντικά γεγονότα με την παρουσίαση διαφόρων ύμνων, ποιημάτων και χορών.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Craig Monaghan, ευχαρίστησε τους μαθητές για τις άψογες παρουσιάσεις τους και επίσης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο και όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους για την παρουσία τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο εφημέριος, π. Ελευθέριος Τέρυ Γεροβασίλης, ενεχείρισε στον Θεοφιλέστατο ένα εγκόλπιο με τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, ως δώρο ευχαριστίας για τα 13 έτη που διδάσκει στο σχολείο και για τη συνεχή υποστήριξή του σε όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του σχολείου. Το ιδιαίτερο αυτό δώρο προσφέρθηκε από τη σχολική κοινότητα του Αγίου Ανδρέα και τους Ενορίτες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Παύλος Άφκος, καθώς και άλλοι κληρικοί και επίσημοι.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή : Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων