20/11/2019 20/11/2019 Πλούσια σε συγκινήσεις και εκπλήξεις ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Μπανκστάουν του Σύδνεϋ. Κατά την άφιξή του στο Κολλέγιο, το πρωί της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος αντίκρισε χαμογελαστά πρόσωπα νεαρών μαθητών, που τον υποδέχτηκαν ντυμένοι με παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες. Ανάμεσά...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 14:23

Στα Ελληνόπουλα της “Αγίας Ευφημίας” ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Διαδώστε:
Στα Ελληνόπουλα της “Αγίας Ευφημίας” ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Πλούσια σε συγκινήσεις και εκπλήξεις ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας, στο προάστιο Μπανκστάουν του Σύδνεϋ.

Κατά την άφιξή του στο Κολλέγιο, το πρωί της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος αντίκρισε χαμογελαστά πρόσωπα νεαρών μαθητών, που τον υποδέχτηκαν ντυμένοι με παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες. Ανάμεσά τους ήταν και μία μαθήτρια που τον καλωσόρισε με την κρητική λύρα της, φορώντας παραδοσιακή στολή κρητικοπούλας.

Η όμορφη εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει η διεύθυνση, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Κολλεγίου, περιλάμβανε απαγγελία κρητικών μαντινάδων και εκτέλεση αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών, ενώ ομάδες μαθητών χόρεψαν συρτάκι και άλλους παραδοσιακούς χορούς προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου. Ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε με συγκίνηση και καμάρι τις παρουσιάσεις των μαθητών, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή κατά την οποία, παρασυρμένος από τους ήχους της κρητικής λύρας, άρχισε να σιγοτραγουδάει το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» μαζί με τη νεαρή μαθήτρια που βρισκόταν στη σκηνή.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος επέστησε την προσοχή των μαθητών στα στοιχεία που κάνουν το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο, στο οποίο φοιτούν, να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σχολεία της χώρας, ακόμα και από εκείνα που διαθέτουν καλύτερες εγκαταστάσεις ή μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες. Η ειδοποιός διαφορά, όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος, συνίσταται στο ότι οι μαθητές του Κολλεγίου της Αγίας Ευφημίας αποκτούν τη δυνατότητα να βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία και να βάζουν στις καρδιές τους τον Χριστό. «Μπορεί να έχετε πολλά πράγματα στη ζωή σας, μπορεί να σας δίνουν πολλά δώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά, «αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι αυτό που θα σας χαρίσει το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει κανένα άλλο σχολείο σε αυτή τη χώρα». «Γι’ αυτό, να ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας», παρακάλεσε τους μαθητές, «και να ακούσετε τις φωνές των καθηγητών σας, τις φωνές των ιερέων σας, καθώς και τη φωνή της Αγίας Ευφημίας που κάποτε μας είπε “τέλειοι γίνεσθε”, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε τέλειοι». «Παίρνοντας αυτό το μοναδικό δώρο από ετούτο το ευλογημένο σχολείο που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή μας, θα μας κάνετε πολύ υπερήφανους», τόνισε καταληκτικά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές του Κολλεγίου προσέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο ως αναμνηστικό δώρο ένα στυλό. Εκείνος, αφού τους ευχαρίστησε, υποσχέθηκε με το συγκεκριμένο στυλό να υπογράψει τα διπλώματά τους. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Κολλεγίου και πέρασε από κάθε τάξη, για να γνωρίσει έναν – έναν τους μαθητές, οι οποίοι τον υποδέχονταν με έκδηλο ενθουσιασμό.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος είχε μεταβεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Παναγιώτη Θεοφίλου. Ο Παναγιώτης Θεοφίλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2017, ήταν πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας της Αγίας Ευφημίας και επί των ημερών του είχε συγκροτηθεί το ομώνυμο Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο. Επίσης, είχε διατελέσει και πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής.

«Όταν ένας άνθρωπος αναχωρεί από αυτή τη ζωή», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, «το μεγαλύτερο, το ακριβότερο, το ωραιότερο και το μοναδικό δώρο που μπορούμε να του δώσουμε, είναι να κάνουμε μία προσευχή». «Αυτό το τρισάγιο, λοιπόν, είναι ένα δώρο, μια ανταπόδοση, μία ένδειξη της αγάπης και της ευγνωμοσύνης μας προς τον αείμνηστο Παναγιώτη, ο οποίος τόσα πολλά προσέφερε εδώ, στην ενορία της Αγίας Ευφημίας», επισήμανε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων