17/10/2019 17/10/2019 Τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Clayton της Μελβούρνης, εκτός απροόπτου, την Κυριακή θα ψηφίσουν υπέρ της υπαγωγής της στις τάξεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και, κατ’ επέκταση, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», θα είναι η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα μέλη στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την...
17 Οκτωβρίου, 2019 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2019 - 11:28

Στην Αρχιεπ. Αυστραλίας η Κοινότητα Clayton

Διαδώστε:
Στην Αρχιεπ. Αυστραλίας η Κοινότητα Clayton

Τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Clayton της Μελβούρνης, εκτός απροόπτου, την Κυριακή θα ψηφίσουν υπέρ της υπαγωγής της στις τάξεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και, κατ’ επέκταση, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», θα είναι η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα μέλη στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή στις 3 το απόγευμα στο Κοινοτικό Κέντρο, 10 Oakes Avenue, Clayton.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πλειοψηφία των μελών τάσσεται υπέρ της ένταξης της Κοινότητας στην Αρχιεπισκοπή και φέρεται αποφασισμένη να αποδεχθεί τον μοναδικό όρο που έχει θέσει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Και ο όρος αυτός είναι ο τίτλος του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα να εγγραφεί στο Τραστ της Αρχιεπισκοπής, με το αιτιολογικό ότι έτσι εξασφαλίζεται. Δηλαδή, δεν πρόκειται να πουληθεί, να μπει σε υποθήκη ή να δοθεί σε άλλο εκκλησιαστικό δόγμα.

Η διαχείριση (και τα οικονομικά του), όμως, όπως ειπώθηκε στον «Νέο Κόσμο», θα είναι και πάλι αρμοδιότητα της Κοινότητας.

Κάποια μέλη εκφράζουν αντιρρήσεις στο να δοθεί ο τίτλος, αλλά λέγεται ότι αποτελούν μειοψηφία.

Παράγοντας της εν λόγω Κοινότητας είπε στον «Νέο Κόσμο» ότι «αν πούμε “Όχι” σε αυτή τη συμφωνία, σε λίγα χρόνια απλώς δεν θα λειτουργεί ο ναός».

Η διαδικασία της υπαγωγής της εν λόγω Κοινότητας στην Αρχιεπισκοπή δρομολογήθηκε στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, με εκπροσώπους της, τον περασμένο Ιούλιο στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σίδνεϊ.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε δεχθεί τότε την αντιπροσωπεία της Κοινότητας, αποτελούμενης από τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μάνταλο, τον ταμία κ. Ιωάννη Μπίνο, και τους δύο πρώην κληρικούς Χριστόδουλο Βασιλάρη και Γεώργιο Αθανασιάδη και δέχθηκε το αίτημα διαλόγου για αποκατάσταση της Κοινότητας στην εκκλησιαστική κανονικότητα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων