17/03/2023 17/03/2023 Τη χαρά να υποδεχθεί στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσύστατης ελληνορθόδοξης Ενορίας της πόλεως Ντάργουιν της Βορείου Επικρατείας, είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος την Τετάρτη, 15 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν ο π. Χρήστος Τσορακλίδης, πρώτος ιερεύς της νεοσύστατης Ενορίας, η...
17 Μαρτίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 8:29

Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας αντιπροσωπεία της νεοσύστατης Ενορίας του Ντάργουιν

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας αντιπροσωπεία της νεοσύστατης Ενορίας του Ντάργουιν

Τη χαρά να υποδεχθεί στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσύστατης ελληνορθόδοξης Ενορίας της πόλεως Ντάργουιν της Βορείου Επικρατείας, είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος την Τετάρτη, 15 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν ο π. Χρήστος Τσορακλίδης, πρώτος ιερεύς της νεοσύστατης Ενορίας, η οποία τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω, και, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, οι κ.κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος (Αντιπρόεδρος), Ιωάννης Μουσελλής (Αντιπρόεδρος) και Δρόσος Κουρούνης (μέλος και αρχιτέκτων στο επάγγελμα).

Σκοπός της επισκέψεώς τους ήταν να λάβουν την ευλογία του Ποιμενάρχου τους ενόψει της δύσκολης αποστολής που αναλαμβάνουν ώστε να φέρουν εις πέρας τις διαδικασίες περί της ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού, στην περιοχή Palmerston. Επιπλέον, προσκόμισαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια του υπό ανέγερση Ιερού Ναού και παρείχαν λεπτομερή σχετική ενημέρωση στον Αρχιεπίσκοπο.

Ακολούθησε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ενέκρινε τον εκπονηθέντα σχεδιασμό, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβάλλει, ενώ απηύθυνε παράκληση να συνεχίσουν με τον ίδιο ένθεο ζήλο, ευχόμενος ο Θεός να τους ευλογεί, να τους φωτίζει και να τους ενδυναμώνει στον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως της ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω, οι Ιερές Ακολουθίες για τα μέλη της νεοσύστατης Ενορίας θα τελούνται στο καθολικό κολλέγιο Mackillop (285 Farrar Boulevard, Johnston). Μάλιστα, η πρώτη Θεία Λειτουργία, πρόκειται να τελεστεί το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων