22/01/2020 22/01/2020 Στην προσέγγιση της νεολαίας, ως βασικού πυλώνα για την διατήρηση του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αυστραλία, επικεντρώνει τις ενέργειες της εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Εξάλλου, εξ αρχής είχε δεσμευτεί ότι οι νέοι αποτελούν προτεραιότητα και είναι αυτοί που θα κρατήσουν ζωντανή την ομογένεια και δεμένη με τις ρίζες της μητέρας πατρίδας. Στο...
22 Ιανουαρίου, 2020 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2020 - 9:09

Στους νέους στρέφεται ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Διαδώστε:
Στους νέους στρέφεται ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Στην προσέγγιση της νεολαίας, ως βασικού πυλώνα για την διατήρηση του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αυστραλία, επικεντρώνει τις ενέργειες της εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Εξάλλου, εξ αρχής είχε δεσμευτεί ότι οι νέοι αποτελούν προτεραιότητα και είναι αυτοί που θα κρατήσουν ζωντανή την ομογένεια και δεμένη με τις ρίζες της μητέρας πατρίδας.
Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών, ενώ ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο ο κύκλος σεμιναρίων για τη νεολαία, που έχει εξαγγείλει η Αρχιεπισκοπή.
Η αρχή θα γίνει στην περιφέρεια της Μελβούρνης, με θέμα: «ΑΛΛΑΓΗ – Πώς θα προσανατολιστούμε σε έναν ποικιλόμορφο κόσμο», με κύριο εισηγητή τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.
Το συνέδριο για τη νεολαία θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Oakleigh Grammar.
Κατά τη διάρκειά του θα θιγούν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μέσα από το πρίσμα της χριστιανικής πίστης. Ανάλογα συνεδρια θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στη δεξίωση που παρέθεσε για τα ονομαστήριά του πριν λίγες μέρες στο Σίδνεϊ, εξήγγειλε μια σειρά πρωτοβουλιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία κέντρων απεξάρτησης των νέων από ναρκωτικά στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, δημιουργία Εθνικού Κατασκηνωτικού Κέντρου για τους νέους, αλλά και τη διεξαγωγή το 2021 του Εθνικού Συνεδρίου Νεολαίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων