15/01/2021 15/01/2021 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ στην Πολιτεία της Βικτώριας. Της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή “Άξιον Εστί”, προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ – Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος. Παρέστησαν πολλοί κληρικοί της Περιφέρειας,...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 8:35

Στόχος για το νέο έτος η ενότητα και η συνεργασία

Διαδώστε:
Στόχος για το νέο έτος η ενότητα και η συνεργασία

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ στην Πολιτεία της Βικτώριας.

Της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή “Άξιον Εστί”, προέστη ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ – Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος. Παρέστησαν πολλοί κληρικοί της Περιφέρειας, η εκπρόσωπος του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Μελβούρνη, η Ομοσπονδιακή Βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, η Πολιτειακή Βουλευτής Βικτώριας κ. Κατ Θεοφανούς, εκπρόσωπος του τοπικού Δήμου, καθώς και πρόεδροι και στελέχη των Οργανισμών της Αρχιεπισκοπής, μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και η διευθύντρια και μαθητές του Κολλεγίου “Άγιος Ιωάννης”.

Μετά από την κοπή της βασιλόπιτας, ο π. Ευμένιος μίλησε στους παρευρισκόμενους, προτρέποντάς τους να θέτουν στόχους ενότητας και συνεργασίας στην έναρξη του νέου έτους.

Ο Πανοσιολογιώτατος διηγήθηκε την ιστορία και την ταπεινή εκκλησιαστική παράδοση που συνδέεται με τη Βασιλόπιτα, σημειώνοντας τα διδάγματα που προκύπτουν από αυτήν. “Μαθαίνουμε για τις ανιδιοτελείς πράξεις του καλού, τη θέληση να βοηθήσουμε τους άλλους, ανεξάρτητα από το κόστος, και την καλοσύνη της καρδιάς”, υπογράμμισε, παρατηρώντας ότι τα παραπάνω εντάσσονται στους στόχους που επιτεύχθηκαν το 2020 με το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανακούφισης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. “Το προηγούμενο έτος μάς δίδαξε το νόημα της δωρεάς, της συνεργασίας και της ενότητας”, επισήμανε ο π. Ευμένιος και προσέθεσε: “Το 2020 ήταν έτος παραγωγικότητας και ενότητας για την Αρχιεπισκοπική μας Περιφέρεια, αλλά και για όλους τους Έλληνες της Μελβούρνης και της Βικτώριας”.

Ακόμη, ο π. Ευμένιος αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη της Ομογένειας σχετικά με τη διατήρηση του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο LaTrobe, που ένωσε όλον τον Ελληνισμό της Μελβούρνης και ευρύτερα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στα μεγάλα επιτεύγματα του Κολλεγίου “Άγιος Ιωάννης”, όσον αφορά τα εξόχως θετικά αποτελέσματα σε ακαδημαϊκό επίπεδο και την αναβάθμιση των κτιριακών του εγκαταστάσεων. “Η συνεννόηση είναι η αρχή. Η συνύπαρξη είναι πρόοδος. Η συνεργασία είναι η επιτυχία”, τόνισε συμπερασματικά.

Τέλος, μετέφερε, τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, καθώς και την πατρική παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου να συνεχίσουν όλοι με αγάπη, ενότητα, θάρρος και ελπίδα τη νέα χρονιά.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων