24/06/2022 24/06/2022 Δοξολογία με αφορμή την απονομή πτυχίων στους αποφοίτους σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ. Της Δοξολογίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενώ συμμετείχε, ψάλλοντας ύμνους, η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευλόγησε όλους...
24 Ιουνίου, 2022 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2022 - 8:12

Σύδνεϋ: Δοξολογία για την αποφοίτηση στη Θεολογική Σχολή του Απ. Ανδρέου

Διαδώστε:
Σύδνεϋ: Δοξολογία για την αποφοίτηση στη Θεολογική Σχολή του Απ. Ανδρέου

Δοξολογία με αφορμή την απονομή πτυχίων στους αποφοίτους σπουδαστές της Θεολογικής Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ.

Της Δοξολογίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενώ συμμετείχε, ψάλλοντας ύμνους, η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευλόγησε όλους τους αποφοίτους, ενώ, με την ιδιότητα του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής, απένειμε τα πτυχία αποφοίτησης στους σπουδαστές του έτους 2022 που ολοκλήρωσαν τον προπτυχιακό κύκλο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Στην τόσο σημαντική αυτή περίσταση για όλους τους αποφοίτους παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Αντιοχειανής Εκκλησίας στην Αυστραλία κ. Βασίλειος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Σύδνεϋ κ. Χρήστος Καρράς, στελέχη του Οργανισμού Sydney College of Divinity (SCD), ο οποίος συνιστά έναν κορυφαίο χριστιανικό φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αυστραλία, οι καθηγητές της Σχολής, καθώς επίσης κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεό για το πολύτιμο έργο που επιτελεί στην Αυστραλία η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου, ενώ απηύθυνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους αποφοίτους, οι οποίοι πλέον ξεκινούν τη διακονία τους στην Εκκλησία, είτε εισερχόμενοι στην ιερωσύνη, είτε αναλαμβάνοντας άλλους σημαντικούς ρόλους. Η ελπίδα όλων, όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι να παραμείνουν ενωμένοι και να διαθέσουν τα χαρίσματά τους για τη δόξα του Θεού και τη σωτηρία του λαού Του.

Απευθυνόμενος προς τους νέους, τόνισε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να δίνουν τη μαρτυρία αυτού του ζωντανού Λόγου της ελπίδος και της παρηγορίας σε έναν κόσμο που έχει μεγάλη ανάγκη από σταθερότητα, καλοσύνη και ειρήνη, ενώ επισήμανε ότι η δύναμη του Λόγου του Χριστού από μόνη της μπορεί να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς και διαρκή ομόνοια και συνεννόηση, σε έναν κόσμο που πλήττεται σήμερα από τον πόνο της διαίρεσης, της διχόνοιας και της δυσαρμονίας.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον ανεξάντλητο πλούτο των πνευματικών εφοδίων που έλαβαν οι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, ευχόμενος να παραμείνουν σταθεροί σε αυτά που διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και στη ζωή τους να αντανακλάται η αγάπη του Θεού.

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος κατέθεσε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως, Ορθοδόξους και μη, οι οποίοι συνεργάζονται για την επιτέλεση του θεάρεστου έργου της Θεολογικής Σχολής. Έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία στο Sydney College of Divinity, μέλος του οποίου είναι επί μακρά σειρά ετών η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου, και προσφώνησε θερμά τον Καθηγητή π. Gerard Kelly, Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, και την Καθηγήτρια κ. Diane Speed, Επίτιμη Κοσμήτορα του SCD, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή.

Οι ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς τους νέους αποφοίτους της Σχολής ήταν το επιστέγασμα της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου, καθώς, όπως σημείωσε, «η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως είναι η μητέρα μας και ο Πατριάρχης είναι ο πατέρας μας. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε ποτέ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων