02/05/2022 02/05/2022 Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, εορτάστηκε η Κυριακή του Θωμά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Rose Bay του Σύδνεϋ. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού και περιέγραψε πώς αυτή συνιστά το έναυσμα για πνευματική χαρά και πνευματική ανακαίνιση των πιστών. Ειδικότερα, εξήγησε ότι Διακαινήσιμος Εβδομάδα...
02 Μαΐου, 2022 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 15:49

Σύδνεϋ: Η Κυριακή του Θωμά στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Rose Bay

Διαδώστε:
Σύδνεϋ: Η Κυριακή του Θωμά στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Rose Bay

Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, εορτάστηκε η Κυριακή του Θωμά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Rose Bay του Σύδνεϋ.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού και περιέγραψε πώς αυτή συνιστά το έναυσμα για πνευματική χαρά και πνευματική ανακαίνιση των πιστών.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι Διακαινήσιμος Εβδομάδα είναι η εβδομάδα που ακολουθεί την Ανάσταση, ήτοι από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, και φέρει την εν λόγω ονομασία ακριβώς επειδή όλα πλέον είναι ανακαινισμένα, δηλαδή καινούργια.

«Από τον τάφο του Χριστού, με την Ανάστασή του, πηγάζει η νέα ζωή. Όχι μόνο για τον Χριστό, αλλά και για τους πιστούς. Η ζωή μας ανανεώνεται κάθε μέρα και κάθε στιγμή με την προσπάθειά μας, με τον πνευματικό μας αγώνα και πρωτίστως με τη μετάνοιά μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Θεοφιλέστατος επισήμανε ότι ως μέλη της Εκκλησίας, που αποτελεί προτύπωση της Βασιλείας των Ουρανών, ζούμε με χαρά, με ελπίδα και με πίστη στον Χριστό. «Από αυτήν την ελπίδα παίρνουμε κουράγιο και αντιμετωπίζουμε το κάθε τι στη ζωή μας», τόνισε.

Τέλος, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως διαβίβασε στο εκκλησίασμα την αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε γεύμα για το τέλος της Διακαινησίμου Εβδομάδος.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων