26/04/2019 26/04/2019 Καθώς το Θείο Δράμα κορυφώνεται και οδεύουμε προς τη Ανάσταση, στην Αυστραλία και κυρίως στους κόλπους της Ομογένειας, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για το ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση μετά την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος καλείται να λάβει αποφάσεις άμεσα, ενδεχομένως και εντός του Μαΐου, και μάλιστα...
26 Απριλίου, 2019 - 8:42

Το Φανάρι και η διάδοχη κατάσταση στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Το Φανάρι και η διάδοχη κατάσταση στην Αυστραλία

Καθώς το Θείο Δράμα κορυφώνεται και οδεύουμε προς τη Ανάσταση, στην Αυστραλία και κυρίως στους κόλπους της Ομογένειας, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για το ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση μετά την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος καλείται να λάβει αποφάσεις άμεσα, ενδεχομένως και εντός του Μαΐου, και μάλιστα οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι, το τοπίο για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που προϋπήρχε.

Ενδεικτικό είναι σημερινό δημοσίευμα του neoskosmos.com το οποία αναφέρει ότι ακούγονται διάφορα ονόματα, “αλλά μάλλον κανένας από τους Επισκόπους που υπηρετούν σήμερα στην Αυστραλία δεν θα διαδεχθεί τον μακαριστό Στυλιανό”

Το ομογενειακό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι το Φανάρι βρίσκεται σε αναζήτηση νέου Αρχιεπισκόπου και προσθέτει ότι “οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και να δημιουργηθούν νέες μητροπόλεις στην Αυστραλία, πάλι θα τοποθετηθεί Αρχιεπίσκοπος, έστω και με περιορισμένες εξουσίες”.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνεδριάζει μετά το Πάσχα και ειδικότερα στις 9-11 Μαίου και τότε αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ήδη ζητήσει από τους τρεις Επισκόπους να συναντηθούν, να συζητήσουν για την επόμενη μέρα και του απέστειλαν σχετική εισήγηση με τις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο μακαριστός Στυλιανός εκοιμήθη στις 25 Μαρτίου, σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας σημαντικό έργο από τη θέση του Αρχιεπισκόπου στην οποία είχε εκλεγεί το 1975 ενώ παράλληλα ήταν και Έξαρχος Ωκεανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων