03/03/2019 03/03/2019 Πρόκειται για την εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρίσκεται στην περιοχή του Athelstone της Αδελαΐδας, και μετά από οκτώ χρόνια σκληρής δουλειάς, άνοιξε τις πόρτες της στους ομογενείς πιστούς. Η εκκλησία η οποία βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αδελαΐδας  είναι η μοναδική εκκλησία στην Νότια Αυστραλία, με βυζαντινό τρούλο,...
03 Μαρτίου, 2019 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2019 - 12:02

Το νέο ελληνικό σημείο αναφοράς στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
Το νέο ελληνικό σημείο αναφοράς στην Αδελαΐδα

Πρόκειται για την εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρίσκεται στην περιοχή του Athelstone της Αδελαΐδας, και μετά από οκτώ χρόνια σκληρής δουλειάς, άνοιξε τις πόρτες της στους ομογενείς πιστούς.

Η εκκλησία η οποία βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αδελαΐδας  είναι η μοναδική εκκλησία στην Νότια Αυστραλία, με βυζαντινό τρούλο, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της περιοχής όπου κατοικούν χιλιάδες Έλληνες.

Η ενορία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης είναι μια από τις μικρότερες ενορίες στη Νότια Αυστραλία, παρόλα αυτά είναι η μοναδική που κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα για την ανέγερση του ναού, ενώ σύμφωνα με το προεδρείο της ενορίας, το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των $2,5εκατομμυρίων.

Ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαριστημένος δήλωσε ο ιερατικώς προϊστάμενος Ευθύμιος Ευθυμίου, ο οποίος πρωτοήρθε στην ενορία πριν από δέκα χρόνια και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για την πρωτοβουλία ανέγερσης του νέου ναού.

Sts Raphael Nicholas and Irene

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ο ομογενής εργολάβος Γιάννης Παλιάρης, ο οποίος προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Η πρώτη λειτουργία στην καινούργια εκκλησία πραγματοποιήθηκε την ημέρα της ονομαστικής εορτής του πατρός Ευθύμιου, και αύριο αναμένεται να γίνει ακόμα μια λειτουργία, ενώ όλοι περιμένουν το Πάσχα για να γιορτάσουν τις Άγιες μέρες της Ορθοδοξίας στην νέα τους εκκλησία.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων