07/07/2022 07/07/2022 Βαρυσήμαντη δήλωση με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για τις εκτρώσεις, κυρίως μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έκανε με μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.  Βαθύς γνώστης των βιοηθικών ζητημάτων, καθώς ο Σεβασμιώτατος είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα της διατριβής...
07 Ιουλίου, 2022 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 8:53

Βαρυσήμαντη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου για τις εκτρώσεις

Διαδώστε:
Βαρυσήμαντη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου για τις εκτρώσεις

Βαρυσήμαντη δήλωση με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για τις εκτρώσεις, κυρίως μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έκανε με μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. 

Βαθύς γνώστης των βιοηθικών ζητημάτων, καθώς ο Σεβασμιώτατος είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα της διατριβής του: «Κλωνοποίηση: Θεραπευτικαί καί ἀναπαραγωγικαί προοπτικαί καί ἐνδεχόμεναι συνέπειες αὐτῆς», υπογραμμίζει ότι “όταν μια γυναίκα σκοτώνει το έμβρυο δεν κάνει το καθήκον της ως μητέρα”.

Αναλυτικά στο μήνυμά του γράφει:

“Όλοι εσείς που διαβάζετε αυτό το μήνυμα τούτη την ώρα να ευχαριστήσετε το Θεό διότι όταν η μητέρα σας έμεινε έγκυος δεν σκέφτηκε ότι έχει μόνο δικαιώματα. Σκέφθηκε επίσης, ότι έχει την υποχρέωση και το μητρικό καθήκον να κρατήσει το παιδί στην κοιλιά της και να του δώσει τη δυνατότητα να γεννηθεί.

Η μάνα σας έκανε το καθήκον της.

Όταν μια γυναίκα σκοτώνει το έμβρυο δεν κάνει το καθήκον της ως μητέρα. Διεκδικεί δικαιώματα για τον εαυτό της αλλά την ίδια ώρα καταργεί το δικαίωμα του εμβρύου να ζήσει. Ο Θεός να μας λυπηθεί… Ο Θεός να μας φωτίζει…

† Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος”

Η απόφαση

Κάνοντας ιστορική στροφή, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 την απόφαση που έδινε στις Αμερικανίδες το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η ετυμηγορία των δικαστών δεν καθιστά αυτομάτως παράνομες τις αμβλώσεις, όμως γυρίζει τις ΗΠΑ στην κατάσταση που ίσχυε πριν από την απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, όταν δηλαδή η κάθε Πολιτεία ήταν ελεύθερη να τις εγκρίνει ή να τις απαγορεύσει.

Δεδομένου ότι η χώρα είναι διχασμένη, σχεδόν οι μισές Πολιτείες, κυρίως στον Νότο, δύνανται να τις απαγορεύσουν πολύ γρήγορα. Μάλιστα, το Μιζούρι έγινε η πρώτη Πολιτεία που ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις αμβλώσεις, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

H νομοθεσία σχετικά με τις αμβλώσεις θα εναπόκειται πλέον σε κάθε πολιτεία, εκτός εάν αναλάβει δράση το Κογκρέσο. Ήδη, σχεδόν οι μισές από τις πολιτείες των ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει νομοθεσία που απαγορεύει την άμβλωση, ενώ άλλες πολιτείες έχουν θεσπίσει αυστηρά μέτρα που ρυθμίζουν τη διαδικασία.

Μάλιστα, η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις ΗΠΑ χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως «ένα βήμα προς τη διατήρηση της ζωής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων