11/04/2021 11/04/2021 Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και τον Εντιμολ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Νομικό Σύμβουλο Αυτής, μετά από σχετικό αίτημα της Εκκλησίας της Κρήτης, το οποίο έγινε αποδεκτό, συναντήθηκε με...
11 Απριλίου, 2021 - 22:34

Αντιδράσεις για τους Δασικούς Χάρτες από την Εκκλησία της Κρήτης

Διαδώστε:
Αντιδράσεις για τους Δασικούς Χάρτες από την Εκκλησία της Κρήτης

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και τον Εντιμολ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Νομικό Σύμβουλο Αυτής, μετά από σχετικό αίτημα της Εκκλησίας της Κρήτης, το οποίο έγινε αποδεκτό, συναντήθηκε με τον κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Ρέθυμνο, το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης κατέθεσε στον κ. Υπουργό επιστολές της Εκκλησίας Κρήτης, στις οποίες αποτυπώνονται οι θέσεις και οι προβληματισμοί της Εκκλησίας Κρήτης, σχετικά προς τους Δασικούς Χάρτες και τα προβλήματα που δημιουργούνται τόσο για την Εκκλησιαστική Περιουσία, των Ιερών Μονών και των Ενοριών, αλλά και για τις ιδιοκτησίες πλήθους ανθρώπων στη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τους προβληματισμούς της Εκκλησίας Κρήτης και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα συμβάλουν με κάθε τρόπο και με την ανάληψη των απαραιτήτων πρωτοβουλιών και νομοθετικών ρυθμίσεων στην ικανοποίηση των θεμάτων που τέθηκαν.

Η Αντιπροσωπεία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον κ. Υπουργό για τη συνάντηση αυτή και τη συναντίληψη στα θέματα που τέθηκαν, αλλά και τη διάθεση για την επίλυσή τους, τονίζοντας την ανάγκη διαρκούς διαλόγου και συνεργασίας, με στόχο το καλό των ανθρώπων του Τόπου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων