14/01/2022 14/01/2022 Η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου στον οποίον η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος τιμάται την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022,  στις 16:00, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου, Προέδρου της ΟΑΚ. Το πρωί...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 15:15

Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου στον οποίον η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος τιμάται την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022,  στις 16:00, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου, Προέδρου της ΟΑΚ. Το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Άλλες δράσεις της Ακαδημίας σχετικές με τον Άγιο Μακάριο

Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις ηπείρους έχουν δωρισθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ.

Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων