27/09/2022 27/09/2022 Ένα χρόνο πριν, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, η Εκκλησία της Κρήτης υποδέχθηκε την ιστορική και θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από τον Ιερό Ναό Παναγούδας Θεσσαλονίκης. Λίγες μέρες όμως αργότερα και ενώ το μεγάλο προσκύνημα συνεχιζόταν, το νησί συγκλονίζεται από ένα φοβερό σεισμό στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Πολλά διημείφθησαν, αλλά οι Κρήτες πίστεψαν ακράδαντα,...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:46

Η Κρήτη δεν ξέχασε την Γοργοϋπήκοο

Διαδώστε:
Η Κρήτη δεν ξέχασε την Γοργοϋπήκοο

Ένα χρόνο πριν, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, η Εκκλησία της Κρήτης υποδέχθηκε την ιστορική και θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από τον Ιερό Ναό Παναγούδας Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες όμως αργότερα και ενώ το μεγάλο προσκύνημα συνεχιζόταν, το νησί συγκλονίζεται από ένα φοβερό σεισμό στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Πολλά διημείφθησαν, αλλά οι Κρήτες πίστεψαν ακράδαντα, ότι η παρέμβαση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου τους έσωσε από τα χειρότερα, καθώς η εικόνα της είχε αφιχθεί λίγες ώρες πριν στο Ηράκλειο.

Σε ανάμνηση λοιπόν, της ελεύσεως της Εικόνας της Γοργοϋπηκόου και του φοβερού σεισμού, ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Χουδετσίου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, καθιέρωσε φέτος, κατά τον Εορτασμό του στις 25-27 Σεπτεμβρίου,  και την εορτή της Παναγίας της επικαλουμένης Γοργοϋπηκόου, όπου αντίγραφο της εικόνας θα φυλάσσεται στην εν λόγω Ενορία, προς αγιασμό των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων