26/10/2019 26/10/2019 Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της μνήμης του αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, Βοηθού Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Το πρωί χοροστάτησε στον Πανηγυρικό όρθρο ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ....
26 Οκτωβρίου, 2019 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 18:52

Η χειροτονία του Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της μνήμης του αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, Βοηθού Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Το πρωί χοροστάτησε στον Πανηγυρικό όρθρο ο Σεβαμσιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενω του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, τη συμμετοχή σύσσωμης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κρήτης, του Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου, του Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, του Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστομου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, πλήθους Ιερέων της Αρχιεπισκοπής Κρήτης καθώς και του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και μεγάλου πλήθος πιστών, το οποίο αναφώνησε το ΑΞΙΟΣ! στο νέο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εκπροσώπησε ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Θεόδωρος.

Διαβάστε επίσης: 

Το Μεγάλο Μήνυμα του Επισκόπου Κνωσού (βίντεο)

«Η θυσιαστική διακονία της Εκκλησίας, είναι διαρκής σταυρός»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων