22/10/2021 22/10/2021 Ρωγμές στον ναό του Αγίου Τίτου προκάλεσαν οι χθεσινοί σεισμοί στο Ηράκλειο. Ο ναός, που προφανώς καταπονήθηκε από τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι, χθες εμφάνισε ρηγματώσεις μετά από τους δύο πρωινούς σεισμούς των 4,5 Ρίχτερ, οι οποίοι συνοδεύονταν από σειρά μικρότερες δονήσεις. Κορδέλες έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ναού, ώστε να αποκλειστούν τα...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 14:21

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ρωγμές στον Άγιο Τίτο προκάλεσε ο χθεσινός σεισμός

Διαδώστε:
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ρωγμές στον Άγιο Τίτο προκάλεσε ο χθεσινός σεισμός

Ρωγμές στον ναό του Αγίου Τίτου προκάλεσαν οι χθεσινοί σεισμοί στο Ηράκλειο.

Ο ναός, που προφανώς καταπονήθηκε από τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι, χθες εμφάνισε ρηγματώσεις μετά από τους δύο πρωινούς σεισμούς των 4,5 Ρίχτερ, οι οποίοι συνοδεύονταν από σειρά μικρότερες δονήσεις.

Κορδέλες έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ναού, ώστε να αποκλειστούν τα «επικίνδυνα» τμήματα μέχρι να ελεγχθούν, ενώ όπως ανέφεραν γονείς μαθητών του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου το οποίο γειτνιάζει με τον ναό, χθες κατά τη διάρκεια του σεισμού έπεσαν πέτρες στο προαύλιο.

Μάλιστα το σχολείο έχει «κλείσει» την είσοδό του από την πλευρά του ναού και εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση μαθητών και γονέων: «Σας ενημερώνουμε ότι στο εξής και μέχρι να δοθεί νεότερη οδηγία, η πλαϊνή πόρτα του Σχολείου (προς τον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου) θα παραμένει κλειστή με εντολή του Δήμου, λόγω ρωγμών που εμφανίστηκαν στον τοίχο του Ναού μετά τους τελευταίους σεισμούς. Έτσι τα παιδιά των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ που εισέρχονταν και εξέρχονταν από την πλαϊνή πόρτα, πλέον θα χρησιμοποιούν την κεντρική είσοδο».

Πηγή: creta24.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων