07/05/2019 07/05/2019 Το σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τίμησε για την στήριξη τους στην Αρμενική κοινότητα, ο Πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα το νησί. Η τιμητική εκδήλωση έγινε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο παρουσία του προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αρμενικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, Αντώνη Μπεναρδή, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής...
07 Μαΐου, 2019 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2019 - 10:53

Οι Αρμένιοι τιμούν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Διαδώστε:
Οι Αρμένιοι τιμούν τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Το σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τίμησε για την στήριξη τους στην Αρμενική κοινότητα, ο Πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα το νησί.

Η τιμητική εκδήλωση έγινε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο παρουσία του προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αρμενικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, Αντώνη Μπεναρδή, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιου Βερνιδάκη, κληρικών και εκπροσώπων της Αρμενικής παροικίας στη Κρήτη.

Ο Πατριάρχης Αρμενίων πρόσφερε στον Περιφερειάρχη ένα Σταυρό, ενώ προσκάλεσε τον ίδιο και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης να επισκεφθούν την Αρμενία, τονίζοντας τους θρησκευτικούς, ιστορικούς, παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν την Αρμενία με την Ελλάδα και την Εκκλησία της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον Πατριάρχη για την ιστορική επίσκεψη του στην Κρήτη, αλλά και για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στους θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς που έχουν οι Κρήτες εδώ και αιώνες με την Αρμενική Κοινότητα, τονίζοντας ότι Εκκλησία Κρήτης, κλήρος και λαός υπηρετούν πιστά τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης πρόσφερε στον κ. Καρεκίν το μουσικό λεύκωμα «Μίλιε μου Κρήτη από τα παλιά», το φωτογραφικό λεύκωμα «ΚΡΗΤΗ» και μια γκραβούρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Αρμενίων επισκέπτεται την Κρήτη για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αρμενική παροικία του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμένικης εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος».
Επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης τίμησε με τιμητική πλακέτα για τα 350 χρόνια από την ίδρυση της Αρμενικής Εκκλησίας στην Κρήτη, η εκπρόσωπος της Αρμενικής παροικίας στο νησί, Σάντι Αβεδισιάν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων