17/01/2020 17/01/2020 Με μια επίκαιρη ομιλία που κέντρισε το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό των ακροατών ξεκίνησε η νέα χρονιά στην Σχολή Γονέων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Κνωσού κ....
17 Ιανουαρίου, 2020 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 20:54

Ομιλία που κέντρισε το ενδιαφέρον πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Κνωσού

Διαδώστε:
Ομιλία που κέντρισε το ενδιαφέρον πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Κνωσού

Με μια επίκαιρη ομιλία που κέντρισε το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό των ακροατών ξεκίνησε η νέα χρονιά στην Σχολή Γονέων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, παρουσία του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν την έναρξη της ομιλίας ο Θεοφιλέστατος με παραίνεση του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου ευλόγησε και έκοψε την αγιοβασιλόπιτα της Σχολής Γονέων για τη νέα χρονιά.

Εν συνεχεία, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα και πολύ στοχευμένα το θέμα: «“Σχετικοί” ή “άσχετοι”». Ορμώμενος από παραδείγματα της καθημερινότητας, της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας και του Ευαγγελικού Λόγου του Θεού, επεσήμανε την σπουδαιότητα που έχει η ειλικρινής μας σχέση τόσο προς τον Τριαδικό Θεό, όσο και προς τον συνάνθρωπο και σημείωσε ότι η προϋπόθεση αυτής της διπλής σχέσης είναι η τελεία αγάπη. Τόνισε δε το πόσο σημαντικός είναι ο αντίκτυπος από τη σχέση των γονέων μεταξύ τους στην πορεία, την εξέλιξη, την πρόοδο και την εν Χριστώ παιδεία των τέκνων τους.

«…Ο ρόλος που επέχει κάθε σχέση στην καθημερινότητα της ζωής μας είναι πρωταγωνιστικός και καθοριστικός, καθώς είναι συνυφασμένη με τις σχέσεις ημών και άλλων ανθρώπων. Η συζυγία δύο ανθρώπων είναι κατεξοχήν γεγονός αληθείας, δηλαδή τίμιας σχέσης που μπορεί να προχωρήσει και να καρποφορήσει εν Χριστώ και να δώσει γλυκείς καρπούς τόσο μέσα στην στενή έννοια της οικογένειας, όσο και στην ευρύτερη πνευματική οικογένεια μιας ολόκληρης κοινωνίας…»

«…Ο ανέραστος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ορθόδοξος. Αυτός που δεν μπορεί να έχει αυτό το καρδιακό δόσιμο προς τον άλλο, αυτός που κλείνεται εγωιστικά στον εαυτό του δεν μπορεί να πιστεύει ούτε στην Ορθόδοξη Πίστη γιατί μέσα σε αυτήν ο κάθε άνθρωπος σώζεται διά της σχέσης του με τον Θεό και τους άλλους ανθρώπους. Και αυτή η σχέση δεν είναι υπόθεση μιας στιγμής, αλλά υπόθεση μιας ολόκληρης ζωής γιατί έρχεται να καλλιεργηθεί σε επίπεδα κατά την εκάστου ιδίαν χρείαν, κατά τις δυνατότητες κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό και ο Θεός απαντάει στον πλούσιο της ευαγγελικής περικοπής που τον ρωτάει τι να πράξει για να κληρονομήσει την Βασιλεία των Ουρανών: “Αγαπήσεις τον Θεόν εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της καρδίας και εξ όλης της διανοίας σου και τον πλησίον σου ως σεαυτόν”…».

Στο πέρας της εκδηλώσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την ωραία ομιλία και παρουσία του επί του βήματος και ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί την αρχιερατική του πορεία και ζωή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων