21/01/2022 21/01/2022 Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου. Θα προηγηθεί η τελετή της διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. Το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το cretalive.gr “κλείδωσε” για τις...
21 Ιανουαρίου, 2022 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2022 - 20:25

«Κλείδωσε» για τις 5 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Διαδώστε:
«Κλείδωσε» για τις 5 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου. Θα προηγηθεί η τελετή της διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. Το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr “κλείδωσε” για τις 5 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ευγένιο.

Όσον αφορά στις παρουσίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενημέρωσε ότι θα τον εκπροσωπήσουν δύο Μητροπολίτες, ενώ θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδας. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομου κ. Ξενάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, έκανε έκκληση στον κόσμο να αποφύγει να συμμετάσχει στο τελετουργικό, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και κίνδυνος περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Άλλωστε, όπως είπε, ο νέος Αρχιεπίσκοπος, θα ιερουργήσει την επομένη, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στην πρώτη του συνοδική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου αμέσως μετά θα δεχτεί το ποίμνιο για ευχές.

Διαβάστε ακόμη:

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αμέσως μετά την εκλογή του στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

ΚΡΗΤΗ: Στις 5 ή στις 12 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου

Θέμα ημερών η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων