14/07/2022 14/07/2022 Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα. Ο Υπουργός επισκέφθηκε το πρωί το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Ηράκλειο όπου είχε συνάντηση με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο. Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τη συμβολή της...
14 Ιουλίου, 2022 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2022 - 19:29

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κρήτης με τον Yπ. Προστασίας του Πολίτη

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κρήτης με τον Yπ. Προστασίας του Πολίτη

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε το πρωί το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Ηράκλειο όπου είχε συνάντηση με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο. Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τη συμβολή της Εκκλησίας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μειωθεί ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στην Κρήτη, είναι τραγικό να χάνουμε παιδιά, νέους ανθρώπους, αλλά και κάθε άνθρωπο είτε είναι ντόπιος ή επισκέπτης του νησιού, από απροσεξία, από προβλήματα τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η βασική αιτία τροχαίων δυστυχημάτων σχετίζεται με την μέθη σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ», ανέφερε ο Υπουργός. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου τον υποδέχτηκαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται το νησί, καθώς και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση: «Το φετινό καλοκαίρι έχουμε ενισχύσει με πάνω από 150 αστυνομικούς την δύναμη της αστυνομίας, ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων φετινών επισκεπτών του νησιού μας, Ελλήνων και αλλοδαπών», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μείωση της εγκληματικότητας στην Κρήτη: «Χάρη στη δουλειά που γίνεται, είναι γύρω στο 20% μειωμένη η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα που σχετίζεται με το μέσο Κρητικό νοικοκυριό, δηλαδή, κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις. Ασφαλώς, θα επιμείνουμε να ενταθεί η παρουσία των αστυνομικών μας παντού, ούτως ώστε όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες της Κρήτης να αισθάνονται ασφαλείς».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τον Γενικό περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Γεώργιο Λυμπινάκη, την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων στο νησί: «Επιμένουμε πάρα πολύ στο θέμα της οδικής ασφάλειας, γιατί είναι άδικο να χάνονται στην άσφαλτο ζωές νέων ανθρώπων», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη δημοπράτηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο, καθώς και στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και επέκτασης της Λέσχης των Αξιωματικών στο Ηράκλειο, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

Σχετικά με την κυβερνητική στρατηγική ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπουργός ανέφερε: «Τα τελευταία τρία χρόνια, τα χρόνια που κυβερνά τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας Κρητικός που άξια οδηγεί το τιμόνι της χώρας, η αστυνομία εδώ στην Κρήτη έχει ενισχυθεί με πολύ σημαντικές υποδομές. Πάνω από 200 οχήματα έχουν έρθει στο νησί, σχεδόν χίλια αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν διανεμηθεί σε αστυνομικούς για την ενίσχυση της ασφάλειας των αστυνομικών μας. Υπογραμμίζω δε, ότι χάρη σε ένα τέτοιο νέο αλεξίσφαιρο γιλέκο σώθηκε η ζωή των αστυνομικών μας στην Αθήνα, πριν από δύο εβδομάδες στο γνωστό περιστατικό που οι αστυνομικοί μας έδρασαν αποτελεσματικά».

Ακολούθως, ο Υπουργός επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Γιάννης Κουράκης και Δήμαρχοι από όλη την Κρήτη. Τελευταίος σταθμός στην περιοδεία του κ. Θεοδωρικάκου στο Ηράκλειο ήταν τα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π Ηρακλείου όπου συζήτησε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Αύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος θα τελέσει τα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου στον Φουρφουρά Ρεθύμνης και θα παραστεί στη βράβευση του Αρχιφύλακα Γεωργίου Κυριακάκη στο Α.Τ. Αμαρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων