07/08/2019 07/08/2019 Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή, η Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο χωριό Σγουροκεφάλι και στην ομώνυμη εκκλησία. Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στο πανέμορφο εκκλησάκι με την πανοραμική θέα και το ειδυλλιακό τοπίο. Πλήθος πιστών, ντόπιων, επισκεπτών και κυρίως μεταναστών, έσπευσαν όπως και κάθε χρόνο να ανάψουν ένα κεράκι και να εκπληρώσουν ένα τάμα, στο...
07 Αυγούστου, 2019 - 16:58

Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος γιόρτασαν στο γραφικό Σγουροκεφάλι

Διαδώστε:
Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος γιόρτασαν στο γραφικό Σγουροκεφάλι

Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή, η Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο χωριό Σγουροκεφάλι και στην ομώνυμη εκκλησία.

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στο πανέμορφο εκκλησάκι με την πανοραμική θέα και το ειδυλλιακό τοπίο.

Πλήθος πιστών, ντόπιων, επισκεπτών και κυρίως μεταναστών, έσπευσαν όπως και κάθε χρόνο να ανάψουν ένα κεράκι και να εκπληρώσουν ένα τάμα, στο γραφικό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σγουροκεφαλιώτες, οι οποίοι έχουν φύγει από τον τόπο τους και έχουν διαπρέψει σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη, έδωσαν το «παρών» και συμμετείχαν με κατάνυξη στον εσπερινό την παραμονή της μεγάλης γιορτής, καθώς και στην Θεία Λατρεία ανήμερα.

Πολλές οι αρτοκλασίες που ευλογήθηκαν από τον παπά Γιώργη Μπαλτζάκη, ο οποίος πρωτοστάτησε με σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας.

Το όμορφο Σγουροκεφάλι είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πεδιάδος και αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα στον ομώνυμο Δήμο του νομού Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως η θέση του είναι στο 19,3 χλμ. του δρόμου προς τη Μονή Αγκαράθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων