16/09/2022 16/09/2022 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης. Ο Αγιασμός τελέσθηκε με την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, ο οποίος βρισκόταν σε ποιμαντική αποστολή στην Ουγγαρία, από τον  Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 9:21

Αξιοποίηση της φοίτησης στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης 

Διαδώστε:
Αξιοποίηση της φοίτησης στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης 

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε με την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, ο οποίος βρισκόταν σε ποιμαντική αποστολή στην Ουγγαρία, από τον  Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Νικολίτση, Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και Υποδιευθυντή της Σχολής.

Αξιοποίηση της φοίτησης στην Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης

Πλήθος παιδιών κάθε ηλικίας, γονέων και συγγενών κατέκλυσαν τον Ναό, παρακολούθησαν με ευλάβεια την Ακολουθία και αγιάσθηκαν από τον π. Ιωάννη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου στους μικρούς μαθητές και ευχήθηκε η χάρις του Αγίου Τριαδικού Θεού να συνοδεύει μικρούς και μεγάλους κατά τη νέα σχολική χρονιά. Προέτρεψε τους μαθητές να αξιοποιήσουν τη φοίτησή τους στην Ελληνική Εθνική Σχολή παρακολουθώντας τα μαθήματα των Ελληνικών και των Θρησκευτικών.

Υπενθύμισε ότι οι χώροι της ιστορικής Σχολής έχουν πλήρως ανακαινισθεί και όλοι οι εκπαιδευτικοί, παρά τα απρόοπτα εμπόδια που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν με ανανεωμένη δύναμη και διάθεση το έργο τους. Αναφέρθηκε στη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του σχολείου και ευχαρίστησε την καθηγήτρια κ. Γρηγορία Τσιάκου που την επιμελήθηκε.

Παρότρυνε τέλος όλους να συμμετέχουν στις πολλαπλές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες επιμορφώσεως, πνευματικής και καλλιτεχνικής παιδείας που παρέχονται.

Παρέστη η Ελληνίδα Πρέσβης στην Αυστρία

Την τελετή παρακολούθησαν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία κ. Αικατερίνη Κόικα και η Πρόξενος της Κύπρου στην Αυστρία κ. Νεκταρία Κακούτση. Η κ. Πρέσβης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στη σημασία των Ελληνικών ως αΰλου φορέα πολιτισμού και παιδείας καθώς και στην ιστορία του αρχαιοτέρου σχολείου της Διασποράς και κάλεσε όλους να αντιμετωπίζουν με υπομονή τις δυσκολίες και να βαδίζουν με αισιοδοξία προς το μέλλον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων