02/05/2021 02/05/2021 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου εορτάστηκε η Εορτή των εορτών και η Πανήγυρις των πανηγύρεων, το Πάσχα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο. Ο...
02 Μαΐου, 2021 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 21:25

Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό Βρυξελλών

Διαδώστε:
Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό Βρυξελλών

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου εορτάστηκε η Εορτή των εορτών και η Πανήγυρις των πανηγύρεων, το Πάσχα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν στο Βέλγιο.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν κεκλεισμένων των θυρών και νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα, ώστε να δοθεί στην συνέχεια η ευκαιρία στους πιστούς να προσκυνήσουν και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Στην διάρκεια της ακολουθίας ακούστηκαν πολλές γλώσσες για να δειχθεί η οικουμενικότητα του πασχάλιου μηνύματος.

Στην αναστάσιμη ακολουθία συμμετείχαν ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος μετά της συζύγου αυτού και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η χαρά της Αναστάσεως να είναι συνεχές βίωμα στη ζωή των πιστών και να την μεταδίδουν στους ανθρώπους γύρω τους, όπως επίσης το φετινό Πάσχα να είναι το τελευταίο με άδειους τους ναούς.

Δείτε το σχετικό οπτικό υλικό:

 

2021-05-01 Easter at Brussels Cathedral

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων