25/03/2019 25/03/2019 Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία και Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ετελέσθη στον Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, συλλειτουργών μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου. Ομογενείς του Στρασβούργου μετά των Προξενικών Αρχών της πόλεως συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην εκκλησία. Μετά το...
25 Μαρτίου, 2019 - 22:32
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2019 - 22:40

Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στο Στρασβούργο

Διαδώστε:
Δοξολογία για την 25η Μαρτίου στο Στρασβούργο

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία και Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου ετελέσθη στον Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, συλλειτουργών μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου.

Ομογενείς του Στρασβούργου μετά των Προξενικών Αρχών της πόλεως συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην εκκλησία. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο στην Ι. Μητρόπολη Γαλλίας και μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες για την επίσκεψή του και την αδελφική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος αδυνατούσε να παραστεί λόγω υποχρεώσεων. Στη συνέχεια τον καλωσόρισε ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Τριών Ιεραρχών Στρασβούργου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Φιλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρά φιλία που τους συνδέει από τα φοιτητικά χρόνια.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την άδεια και ευλογία να επισκεφθεί το Στρασβούργο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την πρόσκληση, τον Θεοφ. Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, τον π. Χρήστο Φιλιώτη και το εκκλησίασμα, μεταφέροντας σε όλους την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Στη συνέχεια προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής, έναν επιστήθιο σταυρό και ένα επιγονάτιο στον π. Χρήστο και μια βυζαντινή εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων