30/03/2023 30/03/2023 Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου τελέστηκε την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 26 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βιέννης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου. Η Δοξολογία τελέστηλε παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος κ. Αικατερίνης Κόικα, της Πρέσβεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μαρίας Μιχαήλ, μελών του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπων επιστημονικών και...
30 Μαρτίου, 2023 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 15:02

Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Βιέννη

Διαδώστε:
Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Βιέννη

Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου τελέστηκε την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 26 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βιέννης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου.

Η Δοξολογία τελέστηλε παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος κ. Αικατερίνης Κόικα, της Πρέσβεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μαρίας Μιχαήλ, μελών του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπων επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων. Την Ελληνική σημαία κράτησαν σημαιοφόροι και παραστάτες μαθητές και μαθήτριες της Εθνικής Σχολής Βιέννης, φέροντες ελληνικές τοπικές ενδυμασίες.

Ο πανηγυρικός από την Πρέσβη της Ελλάδος

Η Πρέσβης της Ελλάδος στον πανηγυρικό εόρτιο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή προσφορά “των πάντων για τον αγώνα” εκ μέρους των ηρώων του 1821, προβάλλοντας το μέχρις αυτοθυσίας παράδειγμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Με τα γλαφυρά λόγια ελλήνων ποιητών αναμόχλευσε στις ψυχές των ακροατών την αγάπη για ένα τόπο μοναδικό σε ιστορικό παρελθόν και σπάνιο σε φυσική ομορφιά που “δένει” κάθε γενιά κατοίκων του με την πανάρχαιη ελληνική γλώσσα και εμπνέει την ευθύνη να διατηρήσουν ακέραια για τις επόμενες γενεές των ανθρώπων τα όσα παρέλαβαν από τα χέρια των αγωνιστών της ελευθερίας και της αρετής.

Στεφάνια στο μνημείο του Ρήγα Βελεστινλή

Εν συνεχεία, στον προ του Ναού του Αγίου Γεωργίου χώρο, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του οραματιστού της Ελευθερίας Ρήγα Βελεστινλή και όλων των συμμετασχόντων στους απελευθερωτικούς αγώνες του Ελληνισμού. Προ του μνημείου του Εθνομάρτυρος Ρήγα Βελεστινλή κατετέθησαν στέφανοι από τις διπλωματικές αρχές και τους φορείς. Η τελετή έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

Το εσπέρας της Κυριακής στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, ετελέσθη κατά το Τυπικό της Εκκλησίας ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων