18/01/2022 18/01/2022 Τον προστάτη Άγιο της, Άγιο Ιλάριο, Επίσκοπο Πικτάυων, τίμησε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης της Ι.Μ. Βελγίου, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022. Ο εόρτιος όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στην φιλόξενη ενορία της Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Φιλαδέλφου Καφαλή, παρουσία των δασκάλων και...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 16:59

Εορτή προστάτη Αγίου Ιλαρίου και εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Βελγίου

Διαδώστε:
Εορτή προστάτη Αγίου Ιλαρίου και εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Βελγίου

Τον προστάτη Άγιο της, Άγιο Ιλάριο, Επίσκοπο Πικτάυων, τίμησε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης της Ι.Μ. Βελγίου, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022.

Ο εόρτιος όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στην φιλόξενη ενορία της Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Φιλαδέλφου Καφαλή, παρουσία των δασκάλων και μαθητών της Σχολής.

Προ της απολύσεως, ο π. Φιλάδελφος μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, ο οποίος απουσίαζε υπηρεσιακώς στην Ολλανδία, ενώ συνεχάρη τους διδάσκοντες και διδασκόμενους για το έργο που γίνεται στην Σχολή. Ευχήθηκε δε, η Σχολή Ψαλτικής να αποτελέσει φυτώριο, το οποίο θα προσφέρει νέους και ικανώς εκπαιδευμένους ιεροψάλτες, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τα αναλόγια της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Ιεροψαλτών, οι οποίοι διακόνησαν στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, καθώς και ενός κεκοιμημένου μαθητού.

Την Ιερά Υμνωδία διακόνησε ο Ψαλτικός Χορός της Σχολής, ενώ στη συνέχεια υπό τον ήχο των “πρωτοχρονιάτικων παινεμάτων” της Χίου ευλογήθηκε η καθιερωμένη Βασιλόπιτα.

Ακολούθως, στην έδρα της Σχολής και βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως έλαβαν χώρα οι εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2021 – 2022, στις οποίες συμμετείχαν σαράντα και πλέον μαθητές και μαθήτριες, των οποίων οι επιδόσεις ήταν άριστες.

Την εξεταστική επιτροπή απετέλεσαν οι διδάσκοντες π. Κωνσταντίνος Δέδες, π. Αντώνιος Ταρλίζος, κ. Χρήστος Παπακωνσταντίνου, κ. Δέσποινα Γάσπαρη, κ. Μαρία Νούση και κ. Χρυσούλα Ψιμούλη – Μαγουλά.

Ιδιαίτερη χαρά αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, ο οποίος νωρίς το απόγευμα προσήλθε και παρακολούθησε την εξεταστική διαδικασία εκφράζοντας προς όλους τις συγχαρητήριες ευχές του, ενώ προέτρεψε να συνεχιστεί το έργο της σχολής με την ίδια αγάπη και τον αυτό ζήλο.

Μία επιπλέον αιτία χαράς ήταν η διαδικτυακή συμμετοχή στις εξετάσεις του Δρ. Γεωργίου Κωνσταντίνου, ο οποίος πάντοτε με φιλότιμο και αγάπη περισσή περιβάλλει και ενισχύει το έργο και τις δραστηριότητες του μουσικού ιδρύματος της Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Διευθυντής, π. Κωνσταντίνος Δέδες, ευχαρίστησε πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα για την ευγενική και τιμητική παρουσία του, καθώς και όλους όσους αποτελούν το έμψυχο δυναμικό της Σχολής, του δασκάλους, τους μαθητές και τους φιλόμουσους ακολούθους και ευεργέτες αυτής, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να χαρίζει σε όλους φώτιση και δύναμη και να αποκαλύπτει σε κάθε μαθητή τα θεία νοήματα των ψαλλόμενων ύμνων δια πρεσβειών πάντων των την ψαλτική διακονησάντων Αγίων της Εκκλησίας μας!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων